søndag 28. februar 2010

Blomstrende søndag


Jeg får bruke søndagsbloggen til å eksponere noen bilder av gårdsdagens blomster.


Det har vært en lite produktiv helg, men det er mange ideer som ligger og modner i bakhodet. Var og kikket på en tapet fra Sandberg til Lyders rom igår. Tenkte jeg skulle bestille det til uken så jeg har det klart dersom det plutselig skulle være tid for tapetsering!


Beklager de lite kreative motivene... Det har seg slik at jeg bor i et hus der jeg ikke har så mye av mine egne ting, og da blir gjerne det lille jeg har litt oppbrukt. -Som for eksempel L'en. Den har vel strengt talt gjort sitt. Men jeg syntes det er en fin bokstav, og dessuten står den for lykke og Lyder.

Søndagsklem til alle!

lørdag 27. februar 2010

Mormors hus


Idag har Lyder og jeg vært en tur hos mormor (oldemor). Vi tok en handlerunde, blant annet for å få noen friske blomster i hus både hos mormor og hos pappa (hvor vi forøvrig bor for tiden mens vi pusser opp huset). Vi kom sent hjem, så vi får satse på noen blomsterbilder imorgen når det blir lyst igjen...


Hos mormor er det mange søte små skatter rundt omkring i huset. I stuen fant jeg dette lille søte fatet.


Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

fredag 26. februar 2010

I hjertet av Telemark...


...ligger et eventyr av en gård. Med røtter tilbake til Svartedauden skal det godt gjøres å ikke bli fascinert av dette stedet. Du våkner av at småspurven har tatt med seg frokosten opp på bjelken oppunder taket og hakker seg utålmodig gjennom et solsikkefrø...

Lyden er både irriterende og deilig på en gang. Du får ikke helt bestemt deg for om du håper at han er mett eller straks skynder seg avsted for å forsyne seg en gang til.


Øyeblikket blir avbrutt av at ekkornene som bor i stallen har våknet og i småspurvens fravær presser runder rundt og rundt på bjelkene. Plutselig dukker de opp i vinduskarmen og titter nysgjerring inn, før de lystig spretter ned til fuglebrettet og forsyner seg ubeskjedent av gårsdagens brødskalker...

Befaring av badet


Idag har vi hatt befaring på badet av rørlegger, elektriker og snekker. Det blir litt av et prosjekt! Enda større og omfattende enn det vi hadde tenkt, selvfølgelig... -MEN, så blir det sikkert superbra når det blir ferdig! Det blir bl.a. riving av vegg, omlegging av rør, flytting av el-anlegg m.m. så jeg tør nesten ikke tenke på prisenlappen på herligheten... Vi dropper egeninnsats her for det er greit at badet gjøres av fagfolk så det blir tipp topp! Håper gutta ikke fikk helt hetta når jeg la ut om hvordan jeg ville ha det...

Ellers går helgen med til bestilling av diverse småting, litt tegning og planlegging og masse kos med Lyder! Det har vært en hektisk uke med lite overskudd, så nå skal han få masse oppmerksomhet!

-Men nå sover han så jeg skal kose meg med skiskyting, sjokolade, en kopp te og de nyeste utgavene av Boligpluss og Lev Landlig! Gleder meg!


God helg alle sammen!

torsdag 25. februar 2010

Ablegøyemaker!




Lyder vet å gjøre seg til foran kamera. Når han gjør ablegøyer og lager grimaser er han i sitt ess! Middagen idag ble litt av en tullete seanse og maten fløt. Det kan se ut som han snart er klar for et bad og ta kvelden tidlig idag...




Det passer bra, for jeg er litt på etterskudd på de huslige gjøremål. Kanskje jeg kan hente meg inn igjen ikveld. Problemet er bare at det er OL på TV... Enda godt at det snart er over, så jeg kan få gjort noe og ikke minst få litt overskudd på søvn igjen!



Samboeren er nede i huset og river kjøkkenet. Ikke lenge til vi kan begynne for fullt der nå. Det blir sååå moro! Gleder meg til å få lagt ut noen bilder, selv om de nok foreløpig ikke akkurat er noe syn for øyet...


Ha en finfin torsdagskveld!

onsdag 24. februar 2010

Farmors Hus


Foto: Farmors Hus (bildene er hentet fra Farmors Hus sin hjemmeside)


På Isdalstø utenfor Bergen ligger et hus man, iallefall jeg, ikke hadde hatt noe imot å bli innestengt i over helgen. En nydelig blanding av nostalgisk interiør, klær og barneartikler gjør denne butikken til noe eget. Med hyggelig betjening og oppdagelse av nye skatter hver gang jeg er der, gjør at jeg alltid forlater med et smil om munnen.

Farmors Hus har åpnet avdelinger på Gullgruven i Åsane og Kløverhuset i Bergen sentrum. Til glede for meg når jeg er i Bergen, en sorg for min kjære og lommeboken hans... De har gode priser, så jeg har vel en tendens til å dra med meg altfor mye ut døren!


Foto: hjertero.com

Mitt nyeste kjøp er skittentøyposen som vist på bildet over. Den ble kjøpt på Farmors Hus avd. Gullgruven da jeg var i Bergen sist helg. Skittentøy er og blir kjedelig men desverre en nødvendighet, så hvorfor ikke gjøre den så fin som mulig? Denne skittentøysposen rommer ikke i nærheten av det familien genererer av skittentøy pr dag, men min kjæres sure sokker og andre småplagg han drar av seg på kveldstid kan her få en litt bedre plassering enn i stolen på soverommet.


Besøk Farmors hus' nettside http://www.farmorshus.no/
Besøk Farmors hus' blogg http://www.farmorshus-irene.blogspot.com/


Foto: hjertero.com

tirsdag 23. februar 2010

Verdens beste mamma

Foto:hjertero.com

Hvis barna dine sier at du er verdens beste mamma, så er du det!

Dette kruset fikk jeg av Lyder til min første bursdag som mor.

mandag 22. februar 2010

Litt av en bursdag...


Vi skriver 22. februar, og jeg har blitt 29 år for første gang. -For det er vel en viss fare for at jeg kommer til å fylle 29 år i noen år fremover. Jeg innser at denne dagen ikke lenger er så stor som den engang var, og når sant skal sies kunne jeg vel egentlig ha stått over. På en annen side har bursdagen flere positive sider ved seg. Det er en utmerket anledning for å bake en god kake, og det er en god anledning til å invitere familie og venner på besøk.

Dagen ble feiret heller beskjedent, og enkelte overaskelser kunne jeg helt klart ha vært foruten. Vannlekkasje i huset fulgt opp av at Lyder fikk falsk krupp som kvalifiserte til et legevaktbesøk... Kaken ble bakt og tatt med på jobben, og jeg håper den er borte når jeg kommer tilbake.

Jeg ser at jeg har en jobb å gjøre hva angår foto. Først innser jeg at kaken aldri ble foreviget før den forsvant ut døren, så skal dette bli en bra blogg må det vel noen justeringer til på den fronten.

Dagens høydare var kruset jeg fikk av Lyder: Min første "mamma"-gjenstand (utenom tegningen jeg fikk til morsdagen, da). Det er koselig å få gaver som vekker så gode følelser. Gode følelser fikk jeg også da jeg åpnet facebooken og så alle gratulasjonene. Selv om det bare koster folk et par tastetrykk, og halvparten av dem mest sannsynlig ikke visste hvilken måned jeg hadde bursdag engang, er det hyggelig. Det betyr så lite. Det som betyr noe er at alle har tatt seg tid til å skrive noe fint.

tirsdag 16. februar 2010

Jomfruturen

Foto: hjertero.com


Da var det gjort og jeg har blitt blogger. Som om jeg ikke har nok å henge fingrene i fra før av, skal jeg nå bruke mer tid foran min Compac Mini Netbook -men så var det jo også formålet med kjøpet. I denne vidunderlige verden av blogger, som jeg etterhvert har begynt å forstå meg på, tenker jeg å utlevere små og store tanker og ideer som jeg har på hjertet.

Formålet med bloggen er to-delt. Den første tiden vil dette være en bygge-blogg i forbindelse med oppussing av huset. Huset vil få et nostalgisk løft og vi vil forsøke å tilbakeføre og gjennomføre den lune stilen dette huset fortjener. Oppussingen er i utgangspunktet en halvårsplan, så får vi se hvor effektive vi klarer å være.

Når huset forhåpentligvis er "oppe å gå" en gang på sensommeren, blir det fint å kunne blogge om interiør, fornyelser, mat, barn, aktiviteter, antikviteter, loppiser... Vips så kommer 2011, og da blir det vel fort vekk litt hageblogging. Dette blir moro! Ja, jeg har mye på hjertet, og kanskje skal jeg få bedret kvaliteten på nattesøvnen min ved å få utløp for tanker og drømmer på denne bloggen.

Jeg gleder meg veldig og håper at jeg etterhvert kan dele siden med fornøyde lesere!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...