torsdag 30. september 2010

Mannens kveldsprosjekt


Etter en hektisk dag på jobb for meg og mannen og barnehage for den lille er dagen på hell.
Poden er badet og lagt og jeg skulle egentlig gå i gang med kakebaking... Anledningen er at mannen skal bytte avsnitt på jobben og da er det jo koselig å ta med en kake på den siste dagen!

-Men det er jo ikke jeg som skal flytte på meg og bør ha med kake, så jeg fant ut at det kan han jammen få gjøre selv! Haha! Pappa kom med en pose epler igår, og med Toro muffinspakke og Porsgrunns bake it easy-form bør mannen ha det han trenger for å lage en super eplekake å ta med på jobben imorgen.




Jeg stikker heller til en venninne for litt skravling! På veien må jeg innom og ta med emg en pakke is, for jeg tror jammen meg at eplekaken står på bordet dit jeg skal... Nam!

Ha en super torsdagskveld folkens.
Imorgen er det fredag!

tirsdag 28. september 2010

Flylampe til barnerom


Noe av det jeg syntes er vanskeligst med interiør og innredning er
belysning og valg av lamper.

For det første syntes jeg det er vanskelig å finne ut hva slags belysning som skal til i de forskjellige rommene, og så er det det å finne lampene som gir den rette belysning... For det andre får jeg aldri bestemt meg for hva jeg liker, og finner veldig sjeldent noe jeg virkelig faller for.

Dette har resultert i at vi går høsten i møte i tussmørke her i huset. Lampeinnkjøp er derfor prioritert fremover, og jeg må ta meg selv i nakken og rett og slett få bestemt meg!




Idag har jeg bestilt en supertøff taklampe til Lyders rom! En flylampe som både er dekorativ og forhåpentligvis gir fint lys. Han eeelsker fly, så jeg håper og tror at denne virkelig skal falle i smak!


God tirsdagskveld!


fredag 24. september 2010

Stolt mor ♥


Lyder går i en fantastisk barnehage!


Han står ved døren i 10 minutter før avreise om morgenen, og kan nesten ikke vente med å komme seg avgårde. Ved ankomst i barnehagen løper han inn og rekker knapt å si "hade".



Det er en barnehage med kreative og engasjerte ansatte med gode verdier.
Da jeg skulle hente Lyder en dag denne uken hang denne søte diplomen på hyllen hans.
Det er det første han får med hjem fra barnehagen.

Det var en stolt mor som forsiktig la den ned i sekken.
Vi skal finne en super plass til den når rommet hans kommer i orden!



Vi venter storinnrykk i helgen. Lyders farmor og farfar kommer på besøk fra Bergen, og tante og onkel kommer fra Stavanger. Det blir koselig og vi gleder oss! Kanskje på tide å svinge seg litt med moppen...

Ønsker dere alle en super helg!

torsdag 23. september 2010

Torsdagsmiddag


Etter mange kveldsvakter på mannen denne uken fikk vi endelig samlet familien rundt middagsbordet idag. For meg er middagen viktig, da det er det enest måltidet vi får tid til å ha sammen i løpet av en dag.




Jeg fikk tips av en kollega om andre ting jeg kan putte i fiskeformen min, og det ble prøvd ut idag -og med hell!

I formen hadde jeg:

Frosne seifileter (bruk den fisken du ønsker)
1 brokkoli
1 purre
1 fed hvitløk
1/2 putt fløte
1 boks hermetiske tomater -hakket m/ basilikum og oregano
revet ost
salt & pepper


Sett ovnen på 200. Smør en ildfast form og legg i fisken. Krydre med salt og pepper. Wok brokkoli og purre raskt på sterk varme, og tilsett finhakket hvitløk helt til slutt. Ha over fisken. Hell over hermetisk tomat og fløte. Strø til slutt over ost og ha på ønsket krydder eller urter. Jeg hadde litt basilikum og frisk persille. Stekes midt i ovnen i ca. 45 min.

Servèr med poteter.




Velbekomme!


onsdag 22. september 2010

Giveaway og pakke fra Lobelia!


For leeeeeenge siden var jeg så heldig å vinne giveawayen hos Madelén med den herlige bloggen




Premien var gavekort fra Lobelia og en liten forundringspakke. Det er vanskelig å velge noe fra Lobelia, for når man først begynner å titte har man lyst på alt. -Ialfall har jeg det sånn.




Jeg bestemte meg for et koselig nøkkelskap, men jeg fant flere ting jeg likte, så jeg la til litt og bestilte også et dekorativt sinkfat og to etterlengtede sinkskjeer til oppvaskmiddel. Endelig kan jeg bytte ut den grelle, rosa Vanish-skjeen!




Men, det viste seg å være feil på vareleveringen, så de hadde desverre ikke flere nøkkelskap igjen... Da ble det ny runde på nettbutikken, og jeg falt pladask for denne lekre kjolen fra Bloomingville. I tillegg til at den var på salg fikk jeg litt avslag for "tort og svie", så det ble til slutt et kjempekjøp!
-Og så la de med en søt liten engel.




I forundringspakken hadde Madelén lagt kakeformer. Nå gleder jeg meg til å finne en oppskrift og bake noe deilig i de fine formene.

Tuuusen takk, Madelén!


PS: Det er semifinale i cup'en ikveld, og jeg er så spent at jeg allerede har spist opp alt godteriet jeg skulle kose meg med til kampen...


Ha en strålende onsdagskveld alle sammen
-med eller uten fotball på skjermen!


søndag 19. september 2010

Søndagstur


Vi pakket sekk og bæremeis og dro til skogs idag.
En herlig dag med fin temperatur. Slike høstdager må tilbringes ute og nytes!



Sist Lyder var på skogstur og brant bål og grillet pølser var han så liten at han ikke fikk med seg så mye. Han fikk ikke med seg så mye denne gangen heller, for han satt sjeldent stille lenger enn 5 sekunder av gangen...




Mamma plukket masse kjuker da jeg var liten. Hun brukte dem til dekorasjoner. De er jo ganske fine der de henger, men jeg har ikke arvet interessen til min mor akkurat på det området, så de får henge i fred.




Lotte koste seg med bading. Lyder sendte henne noen misunnelige blikk, og hadde vi ikke holdt ham igjen hadde han nok hoppet uti han også!




Håper dere har hatt en fin helg!

Søndagsstemning


Vi har en god morgen idag.

Deilig kaffelukt i  huset og stille gater. Lyder har hentet krakken og inntatt favorittplassen -klar for Byggmester Bob. Det gir mor tid til å få sveivet igang maskinen. For dagen startet tidlig -altfor tidlig og høyst ufrivillig. Jeg var heldigvis forberedt og fikk lagt meg noenlunde i skapelig tid igår.




Da vi stod opp gikk mannen og la seg. Ekstremtilfeller begge veier, men som vanlig var Lyder altfor tidlig på'n, og som vanlig dro guttekvelden ut i de små morgentimer.

Vi har planer om å få oss en liten tur i skogen igjen idag og grille litt pølser. Tror det må bli litt utpå dagen så mannen kan komme til seg selv igjen... ;)

Nå skal vi lage oss litt frokost!

Jeg ønsker dere alle en god søndag!

lørdag 18. september 2010

Lovable lørdag!


Jeg nyter en rolig lørdagskveld alene i sofaen med pottis, cola og Skal vi danse.
Jeg koste meg på jentefest igår, og idag er det mannens tur til å lufte seg litt.




Til middag hadde vi en litt annerledes versjon av skinkegrateng, nemlig pølsegrateng! Jeg hadde noen middagspølser liggende, så sammen med dem blandet jeg

4 egg
akkurat passe mengde melk (aner ikke hvor mye jeg hadde oppi..)
1 brokkoli
1 purre
1 beger cottage cheese
frisk persille
salt & pepper.

Wok pølser og grønnsaker, blandt alt i en ildfastform og stek på 220 grader i ca. 45 min.




Jeg var en tur innom Princess idag for å bestille persienner til badet. Til dere som vet hvor vi bor og har hatt god underholdning i å se oss både dusje og bedrive andre baderomsaktiviteter, må jeg nok skuffe og si at den tid er snart forbi, ho ho ho.

På vei ut av butikken så jeg denne lille søte lykten.
Når vi er fedige i gangen skal jeg nok finne en passende plass til den der, men idag fikk den æresplass på middagsbordet -ved siden av blomstene jeg plukket på dagens skogstur.


Ønsker dere en underholdende lørdagskveld!


fredag 17. september 2010

Rosa helg


Ikveld skal jeg i bursdag til en venninne, og det gleder jeg meg veldig til!
Jentefest forrige helg og denne helgen. Me like !




Forrige helg var vi i Bergen. Når man er i Bergen er man innom Riviera Maison. Når man er innom Riviera Maison kjøper man gaver til alle forestående bursdagsanledninger man kommer på i farten! (gjelder for alle som bor laaangt unna denne herlige butikken -sånne som meg)




Jeg tviholder på sommeren, bare litt til. Det slo meg etter at jeg idag, for andre dag på rad, kom hjem med roser og andre blomster -alle i vakre, rosa farger.

Ha en god helg alle sammen!


torsdag 16. september 2010

Blomstrende torsdag


Se på den søte lille saken som bare måtte bli med meg hjem fra butikken idag!
Det er ikke så mye blomster i heimen om dagen, så da jeg så denne hortensiaen ble jeg helt forelsket.




Den eneste store blomsterpotten jeg fant var rosa. Det ble i meste laget, så jeg får grave i litt pappesker og finne en sinkpotte eller noe liknende imorgen.




Idag har fikk vi farmor og farfar på en liten snarvisitt. De kjører videre allerede imorgen ettermiddag, men Lyder syntes det var så stas da farmor helt uventet dukket opp i barnehagen.




Mens mor laget viltgryte, satt farmor og Lyder og kikket på alle bilene som kjørte forbi.
Biler er jo spennende!


tirsdag 14. september 2010

10000 TAKK!


Idag registrerer jeg at besøkometeret mitt har rundet
10.000!

For en herlig oppdagelse på en tirsdag kveld!




Jeg takker alle dere som har fulgt meg dette halve året. Takk til dere som har kommet til etterhvert og som stadig kommer tilbake!

Jeg har oppdaget at å ha en blogg virkelig krever sitt. Noen ganger kommer innleggene av seg selv, andre ganger sitter de lenger inne og jeg må jobbe litt mer med dem.

Uansett, bloggingen gir meg mye glede! Ikke bare på grunn av de positive tilbakemeldingene fra alle dere der ute, men også på grunn av alle dere med herlige blogger som jeg har oppdaget underveis og som inspirerer meg!

Takk til dere!




Etter et par måneder på latsiden har vi nå bestemt oss for å ta siste innspurt på oppussingsbiten. Noen av dere har kanskje lurt på hvor det blir av bilder av huset..? Det har sin naturlige forklaring i at ingenting er ferdig, faktisk så er ingen av rommene 100% ferdig... Det må ikke være 100% før jeg viser det til dere, men det er litt rot overalt (noe som gjør meg GAL!). Jeg har liksom ikke visste helt hvor jeg skal begynne å fotografere. Så jeg har heller latt være...

Ikveld tenkte vi at vi skulle tapetsere litt i gangen. Mannen har snekret et supert stillas, og før den lekre tapeten fra Laura Ashley skal opp, må vi legge på en tapet som skal dekke over alle ujevnheter.

Startskuddet for 2. del av husprosjektet er har gått!


mandag 13. september 2010

Tips for såre småbarnsstomper


Lille Lyder hadde en tøff tid i forrige uke med en vond, sår stomp.
Noen gjeksler gjør magen litt uggen om dagen, og det har gått hardt utover rompa, stakkars.

Etter å ha forsøkt både sinksalve og gamle kjerringråd som potetmel (som så absolutt var lindrende),
fant jeg vidundermiddelet etter tips fra en kollega.


Til dere som har bleiebarn og ikke har en tube inotyol i førstehjelsskrinet -løp og kjøp!

Lyder hadde så vondt stakkars, at han begynte å hyle bare jeg nevnte ordet bleieskift. Bleieskiftseansen var langdrøy da vaskingen tok tid, og føning til stopmen var helt tørr var ganske tidkrevende...

Bare etter èn natt med inotyol var alt mye bedre! Han var fremdeles sår,  men det var ikke like vondt å bli vasket, og etter et par dager var han helt fin igjen!

Så.... løp og kjøp!

søndag 12. september 2010

Gammelt bord og lampe


En herlig helg i Bergen går mot slutten.
Vi har kost oss hos svigers og truffet gode venner.
Har ikke så mange bilder å vise, siden været har vært grått og trist,
så jeg tenkte at jeg heller skulle vise dere et gammelt koselig bord jeg har stående i stuen.




Nok et auksjonsfunn jeg har fått av min mor. -Og fargen er aldeles vakker! Jeg har tenkt å ta bordet med meg til malebutikken, for å finne fargeblandingen. Har mange andre ting jeg kunne tenke meg å male gammelrosa som dette bordet.

Da jeg fikk bordet var det nesten litt for "fint", så jeg har gått en runde med sandpapir for å få den finishen jeg ønsket. Med litt pussing på kanter og hjørner fikk det akkurat passe slitt og shabby look.




På bordet står det en vakker lampe som jeg ffikk av mamma til bursdagen min. Nok et auksjonsfunn... Hun pusset den blank og fin og den er full av herlige mønstre og andre detaljer. Det er en fin kontrast til bordet: Gammelt begge deler, men mens lampen er blank og litt pompøs er bordet mer nostalgisk og "jordnært".

 Jeg sliter litt med å finne den rette lampeskjermen. Den som står på noe var noe mamma hadde satt på bare så det skulle være en skjerm der når jeg fikk den, men jeg føler ikke at den er helt riktig...

Noen som kan gi meg noen gode tips??




Takk
for alle tilbakemeldingene i forrige innlegg. Jeg tror det blir i pose og sekk, altså liftgardiner med rullegardin bak. Tror ikke det vil bli noe problem at det syntes gjennom, og dersom det skulle gjøre det så gjør det ingen ting. Jeg er fast bestemt på å ha liftgardiner fremfor "hengegardiner" da jeg syntes det fort kan bli tungt i slike gamle, fine vinduer.




Vi skal snart legge kursen mot Flesland, og jeg psyker meg opp til en times tidsom underholdene klovn.
Heller en time som klovn enn ørten timer i bil over fjellet med en trøtt gutt i baksetet.
Been there, done that...

Håper dere har hatt en fin helg og jeg ønsker dere en fortsatt fin søndagskveld!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...