torsdag 31. januar 2013

Høyt på ønskelisten...


...står bowl stuebord fra Bolia.

Da jeg viste broder'n spisebordet vi har bestilt, introduserte han meg for dette stilige møbelet. Det kommer med samme "overflate" som spisebordet vårt, og det er jo veldig praktisk med oppbevaringsmuligheter i bordet uten at det fremstår som rotete. Jeg er veldig glad i det lysegrønne stuebordet vi har nå, men jeg har planer om å flytte dette inn på kontoret på sikt. Ja ja, da var det bare å spare (enda mer) da...

For ordens skyld tror jeg at jeg nå må sette meg ned og rangere ønsker på møbelfronten, for jeg må vel bare innse at jeg ikke kan få alt på en gang. På en annen side er det jo stas å kunne spare til noe spesifikt. -Som da jeg sparte til 4 Eames-stoler. Jeg var som et barn den dagen jeg endelig hadde nok!



Sånn i farta tror jeg derfor at ønskelisten min ser slik ut:

1. 2 stk Vitra Eames stoler
2. Ny hjørnesofa med sjeselong
3. Ny TV-benk (trenger forsåvidt ikke være noen utgift da vi selger det vi har -og TV kan for så vidt henge på veggen, men vi må ha et nett møbel under)
4. Bowl stuebord
5. Sovesofa til kontoret.




Med det sagt er det et par andre ting som kanskje bør prioriteres før denne listen. Som ny ytterdør. Den står får mye varmetap, så vi har vel sagt at det skal på plass før neste vinter.

Her er vi litt pjuske om dagen. Mager i uorden er en utfordring for de små, men det slipper forhåpentligvis taket snart. Vi har ikke fått det så ille som mange andre, så jeg skal ikke klage.




Vi måtte evakuere til mimmi i et par timer idag da vaskehjelpen kom,
men det var godt å komme hjem igjen til et deilig og rent hus!


Ha en fin torsdag!


onsdag 30. januar 2013

Bulgur i en fei


Både Mikkel og jeg er hjemme idag.
Lyder hadde omgangssyken for noen dager siden, og jeg krysset fingrene for at vi andre gikk klar. Det har heldigvis ikke vært noe oppkast i ettertid, men magene er ikke helt 100%.

Mikkel sover og trengte en liten cowboystrekk. -Like mye som mor trengte en time alene på sofaen! Det er ingen spøk å være hjemme med småbarn når man selv ikke er helt i form.



Matlysten er ikke på topp på slike dager og det er jo ikke alt man bør spise heller. Jeg har i den senere tid fått øynene opp for bulgur. Den inneholder mer protein og fiber enn ris og couscous og er derfor et godt og enda sunnere alternativ! 

Jeg hadde en halv terning med hønsebuljong i vannet for litt mer smak. I tillegg hadde jeg i gulrot og brokkoli -gulrot først og brokkoli mot slutten. Med en kyllingfilet hadde dette blitt en super og sunn middagsrett! Blåbær er jo også bra for en mage i ubalanse, så det ble blåbærsmoothie til lunsjen.


God bedring til oss og fin onsdag til deg!



mandag 28. januar 2013

Nytt spisebord: check!


...eller nesten check!
Jeg har etter mye frem og tilbake endelig bestilt nytt spisebord!

Mannen er lei av at jeg til stadighet ønsker hans mening på møbel- og interiørfronten. Innerst inne vil jeg vel bare rettferdiggjøre kjøpene mine og gi ham en mulighet til å komme med sin mening, men jeg burde ha lært nå. Han bryr seg like lite om hva slags spisebord vi har som hva slags dopapir jeg kjøper. På en måte er jeg jo heldig som stort sett får akkurat det jeg vil. Problemet er at jeg er så ambivalent og trenger noen ganger litt hjelp med å lande på et av de hundre alternativene jeg er innom...

Vel, det er jo for så vidt ikke noe problem.
Jeg har jo Snuppa og Mona som hjelper meg med slikt!




Så... Valget falt til slutt på Skagen spisebord i hvitoljet eik fra Bolia. Jeg har ikke hatt noen spesielle preferanser i forhold til utseende på spisebordet, annet enn at jeg ville ha noe "nøytralt". Det står midt i stuen vår, så jeg ønsket at det skulle være enkelt, varig og selvfølgelig passe inn med resten av inventaret. Siden vi har Vitra Eames-stolene måtte være ganske lavt. I tillegg ønsket jeg et bord med mulighet for forlengelse, og dette er 180 cm og blir hele 280 cm med ileggsplater! Litt kjedelig utseende tenker du..? Neida! Pørrrfekt!

Bordet har en overkommelig pris også, men med nytt spisebord trenger vi også 2 nye Eames-stoler... Jaja, bare å begynne å spare!


Avslutningsvis:
Gratulerer til min snille pappa med dagen idag!


Ha en super uke alle sammen!


søndag 27. januar 2013

Heklet blomstervase


Det har vært litt av en helg!

Fredag dro mannen og jeg innover til Oslo for å møte gjengen fra Tanzania-turen vår.
Det var koselig å se dem igjen. Vi mimret og så på bilder og film fra vår fantastiske tur!

Lørdag formiddag var det videre til Larvik og Farris Bad.
Der traff jeg en gjeng med fine jenter og det var på tide å drikke ut vår skjønne venninne Stine!




Idag har mannen og gutta vært i skogen og brent bål og kost seg i skikkelig vinterværet!
I tillegg tok vi oss en tur ut for å ake mens pizzadeigen stod til heving.
Det er ikke noe som heter dårlig vær, bare dårlig klær!
*smiler*


Noen roser hadde begynt å henge med hodet mens jeg var borte, så jeg trengte rett og slett en litt mindre blomstervase. Null stress! Jeg har glass i alle varianter, garn og hekle nål...

Simsalabim!
-Og vips så hadde jeg fått meg en ny heklet vase!


Håper du har hatt en fin helg!


onsdag 23. januar 2013

Lysere tider


Solen snudde for en måned siden, og det merkes!

Ikke bare er dagene lenger, men det er også lettere å ta lyse og fine bilder.




Effekten av vaskehjelp har uten tvil hatt en positiv effekt både på huset og mor.
Tanken på at noen faktisk vasker huset grundig annenhver uke, gjør virkelig at jeg senker skuldrene.

Jeg merker at det nå er lettere å holde det ryddig mellom slaga.
Mannen virker også mer motivert for å gjøre en innsats i heimen, noe som varmer mitt hjerte...


Det er også på tide med forandringer i huset.

Da vi kjøpte huset gikk alle penger til totalrenovering, og vi har ikke akkurat hatt en utømmelig pengesekk... Derfor har huset blitt innredet med det vi har hatt fra før av og møbler fra loppis og auksjoner. Jeg er glad i å male og pusse på gamle møbler, og jeg liker at ting har ett særpreg, men ikke alt gammelt er funksjonellt. Jeg får mye skryt for vårt "sjarmerende" spisebord, men jeg gleder meg til å få et spisebord der to personer får plass "mellom bordbena" på samme side. En ny sofa hadde også vært deilig... Den vi har ser kanskje fin og hvit ut, men tro meg, den er ikke så stilig lenger. Det har vært praktisk med en sofa med avtagbare trekk som kan vaskes på 60 grader, men det er ikke særlig praktisk med hvit sofa med to små gutter i hus. I mellomtiden får jeg nøye meg med et par nyinnkjøpte, fine strikkeputer!

Vi får se hva fremtiden bringer!
Først må det spares litt, men jeg har jo noen tanker og mål med budsjett-2013...




Nå må jeg komme meg i seng!
Alarmen ringer 5.30 imorgen tidlig, noe som etter min mening er umenneskelig tidlig...


God natt!



tirsdag 22. januar 2013

Hverdagsluksus...


...på en helt vanlig tirsdag!

Hvor fornøyd jeg er med skiftarbeid endrer seg litt i løpet av året. Akkurat nå er jeg inne i en god periode og nyter alle fordelene. Etter en hektisk jobbehelg følger gjerne en rolig uke. Som denne...
-Og da er det rom for å unne seg litt hverdagsluksus!

Jeg inviterte med meg 3 gode venninner til en treningsøkt i bassenget,
etterfulgt av lunsj hos meg.





 Jeg har lenge hatt lyst til å lage fransk løksuppe, og dette var jo en bra anledning.
En deilig, varm suppe etter en time i bassenget og ørten minusgrader ute...
Perfekt!

I suppen hadde jeg (sånn cirka):

8 store løk
2 fed hvitløk
15 dl oksebuljong (dvs jeg burikte fond)
2 dl Mozell *
1 ts timian
3 lauberblad
salt & pepper

brød stanset ut av peppekakehjerte-form
Jarlsbergost




Surr løk i smør** på svak varme i ca. halvannen time. tilsett finhakket hvitløk mot slutten.
Ha i resten, kok opp og la trekke i en halvtimes tid. That's it!

*Jeg gikk på en brøler med å bruke Mozell. Som mine gjester påpekte; bruk heller eplejuice/most! Løk er jo søtt i seg selv, og sukkeret i brusen gjorde ikke susen... Har du vin er selvfølgelig det det beste, men jeg gadd ikke åpne en flaske for 2 dl. Jeg vurderte å hive oppi litt eplecider-eddik, men torde ikke. Noen som har prøvd det, kanskje..? -Men suppen ble god den, altså!

**Bruk smør! Jeg sier som Brimi: Å bruke margarin i staden for smør er som å fuske i kabal!



 
Suppen laget jeg igår, så det var bare å varme opp da vi kom tilbake fra svømmehallen.
Så var det bare å fordele i tallerkener, legge på ristet hjertetoast med Jarlsbergost og gratinere i ovnen.
Et voila!


Håper du har hatt en fin tirsdag!





søndag 20. januar 2013

Søndagsstemning og nye forsetter...

 
Her i huset har vi en ganske så normal søndag...
 
Mor er trøtt etter nattevakt og far har nettopp dratt på jobb, gutta krangler om dagens mest populære leker på lekerommet, NrKs sportssøndag står på og det er stille ute i gaten.
Alt er som det skal.
 
 
I november ringte mamma og sa at hun hadde fikset en gratis veiledningstime til en hudpleier som (ifølge mamma) kunne gi meg råd og veiledning med tanke på pigmentflekkene i ansiktet mitt. Jeg har egentlig slått meg til ro med at det er en av "lastene" som følger med det å få barn, og bryr meg ikke noe særlig om det lenger. Ikke liker jeg "gratistimer" heller. De ender sjeldent opp med å være gratis. Dette skulle være en scanning av huden og veiledning om hvordan jeg best pleier mitt ansikt. Resultatet vet man jo på fohånd: Det er alltid rom for forbedring og jeg ender opp med å vøre helt enig i at huden min fortjener bedre. Min dårlige samvittighet kan reduseres ved at jeg kjøper meg ut av situasjonen, og lettere overbevist kjøper alle produktene som foreslås. Jeg blir jo ikke yngre med tiden, og kjøpene kan lett forsvares ved at det igrunn ikke kostet meg mye for et halvt år med velvære og pleie for ansiktet mitt.
 
 
 
 
Vel, jeg møtte opp og lot meg scanne. Damen var hyggelig og tillitsvekkende. Min ankomst var som den alltid er: Lett stresset og småsvett i panna etter å være akkurat til tiden.
-Hvordan har du det?
-Jeg har det bra altså. Litt hektisk bare...
-Hmm, ja riktig...

Hun konkluderte med at det slett ikke stod verst til, men noen utbedringer selvfølgelig burde gjøres.
-Hvordan er kostholdet ditt? Trener du mye? Er du alltid stresset? Hvordan jobber du? Skift?? Nei og nei... Husker du å puste? Ikke? Uff og uff. Leser du bøker? Har ikke roen nei... Pusser dere opp et hus? Og du gjør hva sa du...? Blogger?!???
 
Det var dråpen. Hun la ansiktet i hendene og bøyde seg fremover. Oppriktig lei seg på mine vegne.
Jeg satt der og følte meg ganske dårlig, men visste jo at det var sant. Bortsett fra kostholdet og til dels treningen var jo dette en elendig score...
 
 
 
 
Kjære deg, det hjelper ikke bare med gode produkter. Det er mange faktorer som spiller inn på huden din! Hun la ut om hvordan huden påvirkes av kroppens balanse.
-Jeg har skrevet en bok... Nei stemmer det, du leser jo ikke... -Men gjør meg en tjeneste, det viktigste står på de første sidene. Les hvertfall det!
Mamma har selvfølgelig kjøpt boken hennes, så jeg får vel ta en titt...
 
-Driver du med yoga?
Når sant skal sies har jeg tenkt at det sikkert hadde vært noe for meg, men har aldri følt meg "alternativ nok" til å bli komfortabel med slik aktivitet.
-
Gå på Youtube. Søk opp "De 5 tibetanere". Lær deg øvelsene og gjør dem hver dag. Det tar deg 10 minutter. Max. Det vil gjøre deg godt!
 
Jeg dro derfra med rensemelk, nattkrem, dagkrem, en håndkrem som jeg fikk på kjøpet + et mål om å gjøre yoga hver dag i 2013. Det var litt skummelt og litt spennende på en gang, og jeg visste jo at trening med pust og rolige bevegelser absolutt har noe for seg for en stresset person som meg.
 
 

 
I motsetning til resten av befolkningen startet jeg derfor det nye året med å si opp mitt Elixia-medlemskap. Vi har et fantastisk badeanlegg her i byen, og årskort der for hele familien koster mindre i måneden enn kun Elixia for meg, så det var lett prioritering. Nå skal jeg svømme 1000 m minst èn gang i uken! -Og gjøre "the 5 tibetans" daglig. Det vil si, målet er å gjøre øvelsene de dagene jeg ikke trener på andre måter. Jeg vet ikke om jeg vil klare å gjennomføre det hver dag. Jeg er glad i å både løpe og gå på ski, så nå skal det bli variert trening og i tillegg litt trening for sjelen. Jeg har til og med fått meg en egen spilleliste med yoga-musikk på wimp.
 
 
Jeg er godt igang, og det blir spennende å se om jeg får noe ut av det.
Yoga og vaskehjelp, sånt må jo bare hjelpe på stressnivået til mor!
 
Dagens bilder er fra forrige uke, da jeg og min svømmepartner og gode venninne Mona koste oss med 1000 meter svømming i bassenget og badstue etterfulgt av deilig tomatsuppe a la Jamie Oliver i hennes fiiine hjem!
 
Nå skal det lages kjøttboller!
 
God søndag!
 
 

torsdag 17. januar 2013

Oh happy torsdag!


Kjapt inne fra pad'en for å ønske dere alle en strålende torsdagskveld!

Jeg farter videre på en dag som har vært både hektisk og avkoblende på en gang! Dagen startet med å ta imot vaskedamen i 10-tiden. Deretter bar det avgårde til svømmehallen sammen med min gode venninne Mona, etterfulgt av en bedre lunsj hos henne. Jeg stoppet for å kjøpe noen blomster til mitt nyvaskede og vidunderlig friske hjem før barna ble hentet i barnehagen. Deretter var det kjapp middag og tilbake til svømmehallen -denne gangen hele familien!

Nå har mannen lagt barna mens mor har stelt seg og gjort seg klar for klubb med tuppene! Altfor lenge siden sist og jeg gleder meg sååå!

Bildet er fra kjøkkenet idag -ryddet og klar for vask...


God torsdagskveld alle ihop!



onsdag 16. januar 2013

God onsdag!

 
Her er det rydding av flater og forberedelse til første dag med vaskehjelp imorgen.
Jeg ser jo at jevnlig besøk av vaskehjelp krever mer orden, og det er supert.
Da har jeg ikke noe annet valg enn å holde det ryddig...
 
 
 
 
Idag viser jeg noen fine bilder fra helgen som var. Vi hadde noen kalde men flotte dager på hytta.
Guttene var stort sett innendørs, men mannen og jeg fikk oss et par fine skiturer. Det var i kaldeste laget, da temperaturmåleren på bilen bikket -24, men da var det bare å kle seg godt og gå fort!
 



Guttene var ute når sola stod høyest og "varmet" mest, så vi rakk akkurat å grille pølser, drikke litt kakao og kose oss med brownies -før lomper, ketchup og kakao frøys.
 


 
 
Ha en god onsdag!




torsdag 10. januar 2013

Store planer for det nye året...


Selv om det er stille her på siden om dagen, foregår det (som vanlig) mye tankevirksomhet i hodet mitt. Jeg startet en prosess da jeg kalte inn mannen til finansmøte rett før jul. Det har gitt ringvirkninger...

Vi er en familie som består av to voksne i 100% skiftarbeid, en 2-åring, en 4-åring samt vår firbeinte venn Luna (som tar mer tid enn firbeinte flest). Jeg har altid hatt mange jern i ilden, men også mye dårlig samvittighet for alt jeg ikke rekker over. Mange har spurt meg hvordan jeg har tid til alt jeg holder på med. Når sant skal sies er jeg dårlig til å sette av tid til meg selv. Jeg stresser mye og er ofte frustrert over å ikke rekke over alt jeg ønsker.

2013 blir ett år der jeg skal prøve å bli mer bevisst på tidstyver, gjøre prioriteringer og sette overkommelige mål både for meg selv og for alt som skal gjøres i hus og hjem.

I helgen var vi på hytta. For meg er det fantastisk å komme dit. Det er vakkert, stille, ingenting jeg må gjøre og jeg får masse tid til å hekle og slappe av. Da vi kom hjem søndag kveld lå det en pakke i postkassen. Det var en bok som heter "Lykkeprosjektet" og avsender var min snille nabo Silje. Boken høster mye skryt og skal visstnok være en "tankevekkende bok for alle kvinner som ønsker å få mer ut av livet." Jeg er ingen lesehest, men ser at dette er midt i blinken for meg! Vi skal på hytta også i helgen og da skal den med!




-Og idag er en gledens dag! 

Jeg har gjennomført ett av målene for 2013 og som jeg tror kommer til å gjøre meg godt: Vi har fått vaskehjelp! Jeg er så glaaad! Jeg føler at jeg rydder og rydder (nå skal det sies at jeg ikke er særlig god på å rydde, da...) og får aldri vasket huset skikkelig grundig. Fra nå av kommer huset til å skinne hver 14. dag! Mannen kommer til å få en gladere kone, og barna kommer til å få en blidere mor -det er jeg sikker på! -Og tro ikke at jeg ser på dette som noe nederlag. Tvert imot! Jeg er superglad for at jeg har innsett min begrensning og føler egentlig at jeg betaler for livskvalitet!

Nå skal jeg få meg en skitur før kveldvakt!


God torsdag!


torsdag 3. januar 2013

Party party!

 
Rett før jul fikk jeg en superfin pakke i posten. Den var fra søteste Partyplanner-Lise, som hadde laget en goodiebag full av godsaker og sendt som en førjulspresang til meg.
 
Wohooo, gjett om jeg ble glad! Masse morsomt med tema stjerner -for hun har jo fått med seg at jeg er svak for det... Det var kakeformer, sugerør, stjerneformer, treklyper ++
 
 
 
 
Lise driver Festfabrikken som du kan se her. Hun har masse morsomt stæsj til alle festlige anledninger, så ta en titt dersom du er på utkikk etter sjarmerende partyeffekter!
 
Da er det bare å planlegge festen, folkens!
 
 
God (party)torsdag!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...