Kvelden har vært stille og rolig -akkurat en slik lørdagskveld jeg trengte nå. Vi har kost oss med hjemmelaget lasagne. Tenkte jeg kunne dele den med dere, for den er nyyyydelig!
Oppskriften er fra http://www.ica.no/. Første gang jeg skulle lage hjemmelaget lasagne googlet jeg det og fant denne, og når sant skal sies så har jeg aldri prøvd noen annen oppskrift. -Men hvorfor skal man det når man er superfornøyd med den man har? Never change a winning team...
Denne passer fint til 4 personer og en gjennomsnittlig stor ildfast form:
9 pastaplater -gjerne fullkorn
2 dl ost -gjerne blanding av vanlig og parmesan
Kjøttsaus
ca. 400 gram karbonadedeig
3 ss olje
1 hakket løk
2 fed haklket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpurè
1 dl vann
salt & pepper
basilikum, oregano og evt estragon
basilikum, oregano og evt estragon
(du trenger ikke bruke alle krydderne, men jeg syntes det blir best. Jeg har i mest basilikum. En grei fordeling er 3/6 basilikum, 2/6 oregano og 1/6 estragon)
Ostesaus
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss parmesan og litt vanlig gulost
muskat -hel muskatnøt som du rasper selv smaker mest og best!)
salt og hvitt pepper
salt og hvitt pepper
Brun kjøkkdeigen. Varm litt olje i en kjele og ha i hakket løk, finhakket hvitløk. La dette putre i et par minutter og ha deretter i resten av ingrediensene, inkludert kjøttet. La småputre i ca. 10 min.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melk. Ha i salt, pepper og muskat. Når den tykner ha i osten og rør om til den smelter.
Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus. Start med en liten dæsj kjøttsaus bare sånn at platene ikke skal feste seg i bunn. Fortsett så med plater, kjøttsaus, ostesaus, plater osv... Avslutt med ostesaus og fordel ost på toppen. Dryss over litt basilikum.
Stekes på 200 grader i ca. 40 min.. La den hvile i 10 min før servering.
Server med salat og grove rundstykker.
Velbekomme og en fortsatt god helg til dere alle!
Du er jammen meg et godt koneemne!!
SvarSletthmmm, ser godt ut! min hemmelige ingrediens i tomatsausen er en liten dæsj med rødvin..setter en ekstra spiss på smaken:-)
Klem fra Silje