søndag 20. januar 2013

Søndagsstemning og nye forsetter...

 
Her i huset har vi en ganske så normal søndag...
 
Mor er trøtt etter nattevakt og far har nettopp dratt på jobb, gutta krangler om dagens mest populære leker på lekerommet, NrKs sportssøndag står på og det er stille ute i gaten.
Alt er som det skal.
 
 
I november ringte mamma og sa at hun hadde fikset en gratis veiledningstime til en hudpleier som (ifølge mamma) kunne gi meg råd og veiledning med tanke på pigmentflekkene i ansiktet mitt. Jeg har egentlig slått meg til ro med at det er en av "lastene" som følger med det å få barn, og bryr meg ikke noe særlig om det lenger. Ikke liker jeg "gratistimer" heller. De ender sjeldent opp med å være gratis. Dette skulle være en scanning av huden og veiledning om hvordan jeg best pleier mitt ansikt. Resultatet vet man jo på fohånd: Det er alltid rom for forbedring og jeg ender opp med å vøre helt enig i at huden min fortjener bedre. Min dårlige samvittighet kan reduseres ved at jeg kjøper meg ut av situasjonen, og lettere overbevist kjøper alle produktene som foreslås. Jeg blir jo ikke yngre med tiden, og kjøpene kan lett forsvares ved at det igrunn ikke kostet meg mye for et halvt år med velvære og pleie for ansiktet mitt.
 
 
 
 
Vel, jeg møtte opp og lot meg scanne. Damen var hyggelig og tillitsvekkende. Min ankomst var som den alltid er: Lett stresset og småsvett i panna etter å være akkurat til tiden.
-Hvordan har du det?
-Jeg har det bra altså. Litt hektisk bare...
-Hmm, ja riktig...

Hun konkluderte med at det slett ikke stod verst til, men noen utbedringer selvfølgelig burde gjøres.
-Hvordan er kostholdet ditt? Trener du mye? Er du alltid stresset? Hvordan jobber du? Skift?? Nei og nei... Husker du å puste? Ikke? Uff og uff. Leser du bøker? Har ikke roen nei... Pusser dere opp et hus? Og du gjør hva sa du...? Blogger?!???
 
Det var dråpen. Hun la ansiktet i hendene og bøyde seg fremover. Oppriktig lei seg på mine vegne.
Jeg satt der og følte meg ganske dårlig, men visste jo at det var sant. Bortsett fra kostholdet og til dels treningen var jo dette en elendig score...
 
 
 
 
Kjære deg, det hjelper ikke bare med gode produkter. Det er mange faktorer som spiller inn på huden din! Hun la ut om hvordan huden påvirkes av kroppens balanse.
-Jeg har skrevet en bok... Nei stemmer det, du leser jo ikke... -Men gjør meg en tjeneste, det viktigste står på de første sidene. Les hvertfall det!
Mamma har selvfølgelig kjøpt boken hennes, så jeg får vel ta en titt...
 
-Driver du med yoga?
Når sant skal sies har jeg tenkt at det sikkert hadde vært noe for meg, men har aldri følt meg "alternativ nok" til å bli komfortabel med slik aktivitet.
-
Gå på Youtube. Søk opp "De 5 tibetanere". Lær deg øvelsene og gjør dem hver dag. Det tar deg 10 minutter. Max. Det vil gjøre deg godt!
 
Jeg dro derfra med rensemelk, nattkrem, dagkrem, en håndkrem som jeg fikk på kjøpet + et mål om å gjøre yoga hver dag i 2013. Det var litt skummelt og litt spennende på en gang, og jeg visste jo at trening med pust og rolige bevegelser absolutt har noe for seg for en stresset person som meg.
 
 

 
I motsetning til resten av befolkningen startet jeg derfor det nye året med å si opp mitt Elixia-medlemskap. Vi har et fantastisk badeanlegg her i byen, og årskort der for hele familien koster mindre i måneden enn kun Elixia for meg, så det var lett prioritering. Nå skal jeg svømme 1000 m minst èn gang i uken! -Og gjøre "the 5 tibetans" daglig. Det vil si, målet er å gjøre øvelsene de dagene jeg ikke trener på andre måter. Jeg vet ikke om jeg vil klare å gjennomføre det hver dag. Jeg er glad i å både løpe og gå på ski, så nå skal det bli variert trening og i tillegg litt trening for sjelen. Jeg har til og med fått meg en egen spilleliste med yoga-musikk på wimp.
 
 
Jeg er godt igang, og det blir spennende å se om jeg får noe ut av det.
Yoga og vaskehjelp, sånt må jo bare hjelpe på stressnivået til mor!
 
Dagens bilder er fra forrige uke, da jeg og min svømmepartner og gode venninne Mona koste oss med 1000 meter svømming i bassenget og badstue etterfulgt av deilig tomatsuppe a la Jamie Oliver i hennes fiiine hjem!
 
Nå skal det lages kjøttboller!
 
God søndag!
 
 

8 kommentarer:

Flisan sa...

yum nå fikk jeg lyst på tomatsuppe ala Jamie Olivier!
Lekre bilder du viser :-) lyse fine og fikk nesten vårstemning!

Anemones skafferi sa...

Herrrlig å lese om dine opplevelser og at andre også har et litt for høyt stressnivå i kroppen. Her i gården har jeg gått til anskaffelse av en bok om Mindfullness, så får vi se om det hjelper :)
Lykke til med dine grep:)
Klem,Anette

Unknown sa...

1000 jern i ilden = dager hvor stressnivået er høyt! gjenkjennelig:) men det høres ut som det er mange VIL og få MÅ i lista di over gjøremål...:) så kanskje...1000 jern i ilden = energi og glede:)
uansett; noen yogaøvelser og svømmetimer høres deilig ut!
nydelige bilder:)
klem nina

Fru Luna sa...

Yoga og meditasjon er deilig <3 Jeg bruker yoga for dummies dvd`ene, den for vidrekommende har en herlig meditasjonsbit som jeg gjør hver dag. Lykke til!

Anja sa...

Du skriver godt, Silje! Trekker litt på smilebåndet her jeg sitter. Kjenner meg litt igjen og, dagene er fulle av stress og tempoet er høyt. For høyt innimellom. Nå inspirerte du meg til å sjekke ut youtube for disse yoga øvelsene, jeg tror det hadde gjort meg godt. Litt yoga skal jeg få tid til;) Fra nå er det slutt på å holde pusten;)

Klem Anja

Unknown sa...

Nydelige bilder og uuummm, fikk lyst på deilig tomatsuppe ♥

Ha en fin fin kveld:)

Hildegunn sa...

Så herlig du skriver, litt morsomt å lese :-)
Og jeg kjenner igjen "trøtt-etter-nattvakt"-syndromet, det er ikke en god følelse!

Ønsker deg en fin uke!

Siljes kreative rom sa...

Eg kjenner meg godt igjen og må le :-D Lykke til med yoga og svømming!!

Silje

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...