tirsdag 6. januar 2015

Nytt år -bedre rutiner!


Nytt år, nye muligheter...

Jeg etterstreber stadig bedre og enklere løsninger for en mer effektiv og organisert hverdag her i heimen. Det er ikke alle ting jeg gjenomfører som strengt talt er nødvendige, men det faller kanskje inn under kategorien "koselig" -som denne:

Skrive menyen på veggen på kjøkkenet. Snuppa og mange andre har jo gjort dette lenge, og jeg har endelig fått fingeren ut selv. Jeg har i lang tid skrevet ukesmenyer og hatt det i familiekalenderen, men jeg syns det er litt koselig å ha det fremme, særlig nå som eldstemann begynner å lese og kan følge med. Rammen med sort bakgrunn er kjøpt i sin helhet til en billig penge på en av mine favorittbutikker; Søstrene Grene.
Neste steg nå er å lage et enkelt system for valg av middager som også inkluderer barna. Tanken er at barna skal få velge ut to middager hver i uken, så supplerer jeg med det de ikke velger. Det tror jeg blir knall, og jeg vet hvor stas de syns det er når de får bli med å velge. Jeg er bare ikke flink nok...

Når jeg skriver det høres det veldig voldsomt ut, men jeg tar meg selv i å ofte bli litt lei og gå tom for ideer når jeg skal finne på nye middager. Da er det kjekt med et slags "kartotek" som gjør at jeg lett kan finne frem til middager som har vært stor suksess hos alle tidligere.

Planen er å lage "middagskort" med bilde frempå og ingrediensliste bakpå. På den måten kan barna lett kjenne igjen middagene og ikke minst kan mannen lage dette når jeg ikke er hjemme... ;)


God tirsdag!1 kommentar:

Henriette sa...

Genialt! Håper du deler kartoteket når det er ferdig😊

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...