onsdag 2. mai 2012

Helgens telttur


Her kommer et lite bilderas fra helgens telttur. Vi hadde en super tur! Selv om det var mannen som valgte fjelltopp, var det ikke langt å gå. Målet med turen var bare å komme seg ut, ikke å sluke mil... Vi tuslet opp i duskregn, men utover kvelden lettet det og ble stjerneklart. Det første vi gjorde var å sette opp teltet, og så var det bare å fyre opp primusen!

Det er ikke så vanskelig å se hvor mitt fokus er: Der er viktig med god mat på tur!

Middagen fredag kveld var kyllingwok med nudler, og det kan jeg absolutt anbefale som turmat! Veldig godt og veldig lettvint!

Jeg hadde gjort alt klart hjemme, så det var bare å åpne posene og ha i pannen. Middagen bestod av 2 pakker nudler, to kyllingfileter i strimler og en pose med diverse grønnsaker. Kyllingen hadde jeg lagt i en marinade som jeg ofte bruker som woksaus: Rapsolje, soyasaus, hakket ingefær, hakket hvitløk, presset sitron, salt og pepper.

Da var det bare å koke opp vann, ha i nudler og la det koke litt og sette denne til siden. Deretter stekte jeg kyllingen i to omganger, og til slutt woket jeg grønnsakene. Så ble alt blandet i gryten med nudlene. Delicious! Jeg hadde med godt med smør, for stormkjøkken-grytene våre er ikke av de beste... -Og litt ekstra soyasaus kan også være greit å ha med, for endel av væsken fordamper når kyllingen stekes.


Det er ikke noe å si på komforten hos Luna heller. Hun hadde med seg frakken sin, og sov på Jerven-duken i forteltet.


På toppen vi gikk til er det en liten hytte på ca. 6 m2.
Det var akkurat plass til en liten vedovn, tre benker og et lite bord.
For komfortens skyld spiste vi middagen der inne.


Fjelltoppen var dekket av en tåkedott da vi kom, men utover kvelden lettet tåken sakte men sikkert...


Da vi våknet på lørdag var det is på dammene rundt oss. Jeg var så varm at jeg måtte åpne og lufte med jevne mellomrom. Mannen lot meg ha den beste soveposen og liggeunderlaget, så det var ingenting å si på utstyret... Jeg kjenner at det er på tide oppgradere mitt eget, for det var virkelig ingenting å si på komforten!

Vi våknet til herlig fuglekvitring og strålende sol. Frokosten bestod av egg & bacon og deilige rundstykker. Med ordentlig kaffe fra svartkjelen var det ingenting å si på frokosten heller gitt!


Vi var begge skjønt enige i at dette må vi gjøre igjen. Lyder var ikke så fornøyd med å ikke få være med på telttur, men nå når det begynner å bli litt bedre nattemperaturer skal han nok få være med han også!


Litt smal i øynene, men veldig blid!


Her bærer det igjen ut i hagen for å grave litt i kjøkkenhagen!


God onsdag!


7 kommentarer:

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Så ut som dere har hatt en kjempe fin telttur..
Ha en knall fin onsdag
klem

Anonym sa...

Som dere har kost dere da;) Herlig! Dere er jo så skjønne der dere sitter.

Klem Anja

Janne sa...

Sporty familie altså :-)

Har en drøm... sa...

Så herlig!!
Det høretes ut som en FLOTT tur:)
Og nå fikk jeg veldig lyst til og prøve en slik tur jeg og, men vi er jo ikke noe drevet i dette gamet, hehe:)

Flotte bilder og GOD mat:)

Silje DS sa...

åååå... det så bare helt fantastisk ut!! jeg liker meg også på tur - men et skår i gleden er å alltid fryse på nettene! hva slags sovepose har du? lånte mannens med comfort på -5, og den frøys jeg i... i et par pluss ute!

Anonym sa...

Godt å lese om andre som "setter bort" små barn en gang i blant for å dra på voksen-telt-tur :) Inspirerer meg til å gjøre det samme litt oftere. Det er jo gull for flate småbarnsforeldre-batterier :)

Chassi sa...

Nydelig! Jeg surfet etter mattips på telttur, og dette så bra ut. :)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...