mandag 3. oktober 2011

Løk og peonerJeg har lenge hatt planer om å grave opp peonene i hagen til pappa.
Før helgen fikk jeg endelig gjort noe med det!
Det kan ta flere år før peoner som har blitt flyttet begynner å blomstre igjen. Da mamma flyttet disse fra oldemors hage for 30 år siden, tok det hele 5 år før de blomstret! Jeg håper at det skal gå litt fortere denne gangen, men har innstilt meg på at det kan ta tid...


 Før og etter: Peonene stod bortgjemt bak en stor furu hos pappa. Nå står den fritt og synlig ved den ene husveggen vår. Ja, det ser ganske stusslige der de står nå visne og avblomstret, men de er jo så vakre, så nå venter jeg i spenning til våren!


Når det gjelder planting av løk, ringte jeg mamma for noen råd. Hun fortalte meg noe jeg ikke hadde tenkt på, nemlig at løken blir ødelagt dersom man klipper av blomstene etter at blomstringen er ferdig. Det er jo ikke særlig pent med visne løkblomster i bedet, så da må man eventuelt ta seg jobben med å grave dem opp.Hun rådet meg til å heller plante i krukker og kar, legge et klede over for vinteren og fjerne dette mot våren. Vel, jeg gjør begge deler! Det er veldig koselig når krokus og påskeliljer spretter opp fra frostrim i mars, så jeg måtte bare ha noen i bedet. Jeg satt i tillegg noen løk i noen potter som jeg kan ha foran huset og på trappen.
I tillegg til løk dro jeg med meg et par rosebusker til 70%. En klatrerose som jeg har plantet inntil husveggen, og en klaserose som jeg ikke helt visste hvor jeg skulle ha, men som jeg gravde ned et sted jeg tror den vil bli fin.


Et par meitemark i jorden med løken, det må jo gjøre susen!


Har du satt løk og klargjort hagen for vinteren?

Jeg ønsker alle mine faste lesere og tilfeldig besøkende en god oktoberuke!


2 kommentarer:

Unknown sa...

Så spennende og se når disse slår rot i hagen deres da;) artig at de kommer fra Pappa'n din sin hage;))

Her er ingenting klargjort for vinteren enda... sukk... er så kjedelig, hihi;)
Vi har en 2 kvm stor hageflekk så det skal nok ikke ta lange tiden da;))

Klem Line

Anette sa...

HEi!
Jeg flyttet et flere meter langt blomsterbed med peoner fra en forholdsvis mørk plass langs nordveggen vår til et mer solrikt sted i hagen for to år siden. De blomstret som bare det allerede første sommeren :)
Peoner er herlige!! Gleder meg allerede til det blir vår igjen :)
Jeg har satt av neste helg til hagen så jeg krysser fingrene for at frosten holder seg unna litt til.

Klem fra Anette

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...