søndag 25. mars 2012

Så gjør vi så...


...når vi sår!

Jeg gleder meg til hver vår når jeg kan ta frem minidrivhusene og frøene mine. Jeg syntes det er veldig moro å følge med på spireprosessen når jeg har sådd noen frø. I år er jeg nok litt sent ute, men jeg håper allikevel at jeg skal få gleden av å høste og servere noe fra egen "kjøkkenhage".





Som jeg har fortalt dere tidligere hadde jeg en liten åker da vi bodde i Bergen. Den gangen hadde vi ikke barn, og da vi kjøpte en leilighet med tilhørende sandkasse, erstattet jeg sanden med jord og hadde min egen lille åker oppi den. Der hadde jeg salat, poteter, reddiker, sukkererter og jordbær i skjønn forening...

Jeg har planer om å med tid å stund lage noen små bed hvor jeg kan dyrke litt diverse. Selv om poteten er takknemmelig å dyrke, utgår den i fremtiden. Sukkererter og reddiker har jeg god erfaring med, så de skal jeg fortsette med. Jeg har også lyst til å få til litt diverse salat. Den eneste typen jeg har hatt hell med tidligere er ruccola, uten at jeg vet hvorfor. Gulrøtter hadde det også vært artig å dyrke. Jordbær er erfaringsmessig vanskelig, men det skal jeg ikke gi opp! Kanskje neste år...



 Løken i kurven til venstre fant jeg under verandaen. Jeg hadde rett og slett "kastet" dem der ifjor, men de lå der og spirte gitt. -Så får vi se om de blomstrer!


Har du noen tips til enkle og gode ting man kan så selv -enten i potter eller i åkeren?


Årets frø er i jorden, så nå venter jeg i spenning på hva som spirer først...
Små barn -store gleder!


Ha en god søndag!




3 kommentarer:

mywoolyadventure sa...

Er så koselig å så:) Her har jeg helt glemt det bort selv, så kjøpte noen påskeliljer og stemor her om dagen som jeg plantet ute i en urne. Så får jeg vel få noen blomster ute i beddet når det er litt mer sikkert at det ikke blir frost om natten.

Ønsker deg en nydelig søndag:)

Unknown sa...

Så koselig og så litt selv:)
Artig for ungene og følge med på og det ♥
Jeg er ikke noe god på hager og planter, for ikke til slikt jeg.... og jeg vet at naboen måtte kutte ut sin grønnsakshage i fjor, katter som lager do der hele tiden, veldg irriterende!!

Ha en finfin kvled:)

Anonym sa...

Rart at du skulle nevne at jordbær var vanskelig for det er det eneste jeg får til! De gror som et uvær langt utav beddet og bortover plenen. Har ikke gjort noe for det jeg altså! Og nå så jeg det hadde kommet grønne, friske blader på de igjen:)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...