tirsdag 6. september 2011

Oreokake


Igår mobiliserte jeg alle krefter, og i en pitteliten paracet-rus gjorde jeg litt forberedelser til å få besøk av den skjønne barselgruppa mi. Det skal mye til før jeg ønsker å avlyse et besøk av dem!

Etter en liten surferunde i det store verdensomspennende nettverket/ verdensveven (hva heter det egentlig på norsk?), kom jeg over en ganske så fristende oreokake.
Jeg fulgte linken og kom inn på en vegetarblogg. Der oppdaget jeg at dette var en vegansk oppskrift. Jeg er ikke særlig bevandret i den verden, og innså at stort sett hele oppskriften bestod av, for meg, fremmedord... Jeg tenkte at dette må jeg kunne gjøre om til den (unnskyld hvis jeg støter noen...) "vanlig" oppskrift med "vanlige" ingredienser. Det ble følgende:

Bunn:
150 gram oreokjeks
50 gram smør
(denne kan med fordel lages enda tykkere!)

Sjokoladeousse:
Her var det opprinnelig oppskrift på en mousse laget fra bunn av. Vel så mye energi hadde ikke jeg...
1 pose Toro sjokolademousse, takk(tilsett kun 3 dl melk...)!

Krem:
3 dl fløte
ca. 50 gram oreokjeks 
2,5 dl melis (her kan man godt stramme inn litt, det blir søtt nok...)
1 pk nøytral kremost (jeg brukte Philadelphia)
Som dere ser er det ikke så mange ingredienser, og ikke tok den lang tid å lage heller! Jeg tok ikke tiden, men jeg kan tenke meg drøyt 30 min, og det er jo overkommelig -selv når man har bråttom!
Smelt smør, finmos oreokjeks i kjøkkenmaskin og bland dette. Press ut i bunnen av en kakeform (20-25 cm). Sett i kjøleskapet. Mens denne blir avkjølt (tar ca. 10 min), lag sjokolademoussen etter anvisningen på pakken (kan røpe at det er ganske komplisert... hell melken i en bolle, ha i pulveret og pisk kraftig i 5 min.). 
Smør så dette over kakebunnen og sett tilbake i kjøleskapet. Gi den minst 15 min. Pisk fløte til tykk krem sammen med melis, rør så inn kremosten. Knus oreokjeks i akkurat passe, små biter og vend til slutt dette inn i kremen (legg gjerne noen til side for pynt). Smør på toppen av moussen og sett til kjøling til den skal serveres. Jeg laget min kvelden før og det fungerte veldig fint.
Kaken falt i smak hos jentene!


Dig in!
-og så kan du løpe rett på treningssenteret dagen derpå... hoho.


7 kommentarer:

Fruen sa...

Spennende med en anerledes Oreo-oppskrift;)
(Jeg har brukt Jorid/Noe på Hjertet sin, med et par småjusteringer).
Men du har vel ikke brukt 2,5 gram melis? Og vil bruke enda mindre? Hihi!
Du er så flink til å stå på, gleder meg til å følge med videre:)
Ha en fin kveld!
Klemklem, Fruen

Myke minutter sa...

Nam, jeg elsker Oreos! Har laget en ganske så lik kake i sommer og regner med jeg kommer til å fortsette å prøve ut Oreo-oppskrifter :) Ha en fortsatt finfin tirsdagskveld!

Frk.Virrum sa...

MMMmmmmmmmmmmmmme like!

hjertero.com sa...

Haha, nei har har det sneket seg inn en liten skrive-leif, gitt! 2,5 dl skulle det være (rettet opp nå)! Som nevnt syntes jeg egentlig at dette var noe i overkant, for med en så søt bunn og mousse er det bare deilig med en litt mer syrlig topp! :)

Takk for hyggelige kommentarer og takk for bemerkningen!

Nettelita sa...

Yummi mummy.. :) Dette var virkelig en faaaantastisk god kake!! Også så kjekt at det ikke tar så lang tid! :) Takk for oppskrift, den må nok snart testes ut.. :)
Vi kosa oss som vanlig masse sammen med dere i dag! Fantastisk gjeng altså! Håper vi får til et treff kanskje neste tirsdag og? Det er jo nesten blitt vår faste dag.. <3 Ha en (paracet)berusende kveld, og nyyt soffaen med god samvittighet! :) Takk for oss..
Smask..

Auuud sa...

Mmmm.... Den såg nydelig ut!! :)

visbysjarm sa...

Hei! For en koselig blogg du har! Og så nydelig hjem!

Den Oreokaka så veldig god ut, den har jeg lyst til å lage.

Ha en fin dag ;-)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...