torsdag 2. februar 2012

Soverom + lekerom


 Gamle hus og gammel bebyggelse er sjarmerende og noe for seg selv,
men helt klart mer utfordrende enn nye hus og nyetablerte boligfelt...

Det har vi erfart flere ganger under oppussingen av huset. Senest igår... Mikkels rom står fremdeles uferdig og rotete. Selv om ikke det går så fort, så går det faktisk fremover. Mannen har fått lagt gulv med god hjelp fra Lyder, så nå må vegger og tak det vaskes, pusses, sparkles og males.

Utfordringen med dette rommet er at det pr nå ikke er godkjent som soverom da det eksisterende vinduet ikke er så stort. Vi hadde planer om å løse dette med å sette inn vindu midt på veggen, men fikk oss en overraskelse da vi var i kontakt med kommunen igår. Grunnet tett bebyggelse er veggen vår brannvegg mot naboens hus, så vi får ikke sette inn vindu!
Det var et lite sjokk, og jeg så for meg et totalt ubrukelig rom. -Men mannen beroliget meg med at et takvindu vil bli bra, så da er det ikke helt mørkt allikevel. Tvert imot. Ett vindu i hver ende av rommet vil gjøre det lyst og fint! Takvindu kan ikke settes inn før snøen er borte, og jeg tror det er på tide å få Mikkel ut av vårt rom snart.

Løsningen blir derfor, som også mange har tipset oss om, å lage lekerom av Mikkels rom, og gjøre om Lyders rom til felles soverom. Rommet er ikke godkjent som soverom uten vindu, men det kan jo fint brukes som lekerom! Jeg har vært litt skeptisk til dette, men innser at de fort vender seg til å sove sammen. -Og for en luksus å ha et stort rom bare til lek og moro!

Vi går igang med malingen til uken, men jeg trenger litt hjelp fra dere!
Har noen tips til hvordan jeg kan innrede et lekerom til to små gutter? Jeg er sikker på at det finnes mange morsomme ideer der ute. Jeg tenkte at jeg skulle male en del av veggen med tavlemaling, men rommet er stort og har plass til mange kreativite løsninger!


God torsdag!
8 kommentarer:

Jannes lille sted sa...

Oj så spennende! Og litt utfordrende også da.
Det går sikkert kjempegreit med at guttene sover sammen, gså så kjekt med eget lekerom da!
Gleder meg masse til å følge med på dette. Har lite å bidra med desverre, men tenker det er masse kreative mennesker her som kommer med tips.

Klemmer Janne Merethe

Anonym sa...

..et lite alternativ til tavlemaling; tavlefolie. Selvklebende folie du får kjøpt på rull, kan klippes opp i ønsket format og tas bort fra veggen når du er lei:-) Bruker det selv på kjøleskap som middagsplan/huskeliste, men kan også brukes på et barnerom. Kjøpte min på Mini-mal ved Lasses.

Anonym sa...

Kjedelig med sånne overraskelser, men dere greide jo å snu det til noe positivt;)

Det første jeg tenker på når jeg tenker lekerom, er at det kan være ålreit å dele inn i litt forskjellige soner. Jeg tenker feks på en koselig lese krok med store deilige puter på gulvet evt en sofa/stol, små stoler og bord som de kan bruke når de skal tegne/pusle osv .

Til Maia ville jeg feks ha laget en kjøkkenkrok med nydelig lekekjøkken fra sprell.. ;) Vet ikke helt hvor interessert guttene dine er i den slags? Veldig spennende å skulle lage et lekerom i allefall, og jeg skal la kverna gå litt, så kommer jeg kanskje på noe mere..

Klem Anja

Anonym sa...

Så spennende da!!!
Hilsen snuppa..

Unknown sa...

Høres ut som en god plan frem til dere får satt inn takvinduer, det blir nok lekkert:)

Blir spennende og se hvordan lekerommet blir, sikker på at det blir GØY:)

Hild Mari sa...

Hvite bord og stoler fra ikea med fastlimte legoplater - nesten som vente-på-mamma-lekebordene i butikker, bare finere... Vi bruker vårt mye og det går i arv fra storebror til lillebror... Det brukes til lego, duplo, biler og når storesøster har styringen:kafé...

Marte sa...

Jeg kom over ett smart tips på Fargeriket.Hvis du maler med magnet maling under tavlemalingen får du en vegg med mange muligheter:)

Anonym sa...

Hei,

Vi har valgt denne løsningen til våre små gutter på 1,5 og 3.5 år. Ikke fordi vi må, men rett og slett fordi det er hyggelig for de å sove på samme rom, samt at det gir mer ro ved leggingen når det ikke er leker over alt :-)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...