lørdag 31. desember 2011

Takk for det gamle!


Vi kom hjem sent igår kveld etter over en uke på juleturne!

Julen ble feiret i Bergen,
og på veien hjem hadde vi et par dager hos mamma i hjertet av Telemark.Kvelden før og dagen derpå!


Vi har kost oss, spist (altfor mye) deilig mat og møtt familie og venner som vi ikke ser så ofte.
Jeg er nesten mer sliten enn jeg var da jeg dro på juleferie, men det er vel sånn det er med små barn...

Jeg hadde planer om å nyte late dager med fine utendørsaktiviteter og hekling på sofaen. Vel, Dagmar satte en stopper for de helt store utfluktene, og heklingen ble det klemt litt tid til mellom barnas leggetid og før jeg forsvant ut på besøk hos venner jeg ser så altfor sjeldent. Det endte med at jeg ble altfor sen hver kveld, og så var det opp i otta neste morgen. Gjeeeeesp!

Det ble ikke den helt store produksjonen, men noen babyvotter fikk jeg heklet.
Har fått dilla på dem, for de er så enkle å hekle og så går det så fort!
Kjekke å få på de aller minste som ikke helt har skjønt dette tommel-hullet...

Alle er vi småhanglete i formen og nyttårsfeiring hos Snuppa & Co er avlyst (det er like mye sykestue hos dem...). Det blir derfor en rolig siste kveld i 2011 med grøtmiddag med barna nå og biffmiddag på mannen og meg etter barnas leggetid. Så ramler vi vel i seng, akkurat passe tette i hode og nese, tidsnok til å være i deltasøvnen idet rakettene fyker til værs... Vi får se hvor lenge vi holder.

Det har ikke vært mye julestemning denne julen. Litt trist, men sånn er det. Bergen kunne ikke by på de helt store vinteropplevelsene, men da var det jammen godt å få et par dager i winterwonderland. Igår våknet vi opp til noen gode centimetre med nysnø og ett par minusgrader. Vakkert!
Mannen fikk truger til jul, og endelig fikk han tatt seg et par turer for å konstatere at de virket. På en fjelltopp rett på oppsiden av gården kom det to kongeørner flyvende bare ett par meter over hodet hans. Jeg tror de ble like overrasket som han ble, og de kom i fint driv ut mot meg som var ute på tunet for å knipse noen fine vinterbilder. Det var ikke særlig gode bilder jeg fikk siden de var høyt oppe og jeg ikke har den beste linsen, men det var artig å se. Det er mye ørn der, og i sommer kretset en fiskeørn over båten da vi var nede og fisket på vannet rett på nedsiden av gården.
Det har vært lite tid til blogging i julen, men jeg håper noen av dere fremdeles henger med! Nå er det under 2 døgn til jeg begynner i jobb igjen, og jeg må innrømme at jeg ikke føler meg helt 100% klar...

Jeg er første mann ut i barselgruppen, men da er det hvertfall positivt med turnus, så jeg kan bli med på treff med de andre jentene som har et par måneder igjen. Ser du den lille prikken i de to øverste bildene? Kanonbilder...


Det var herlig å komme hjem og åpne en haug med fine julekort med skjønne noen skjønne små på! Jeg tror alle julekortene skal få henge like lenge som ifjor! -Da tror jeg de hang til påske...


Jeg har forresten lært meg litt etikette i julen. Vi vet jo alle at det heter "takk for det gamle" helt til klokken er slagen, og først da sier vi godt nytt år. -Men visste dere at i romjulen ønsker vi hverandre ikke god jul, men gledelig jul! God jul kan man si helt til julen ringes inn (som vel er kl. 17 julaften), men etter det heter det altså gledelig jul. Jeg liker å holde på tradisjoner og etikette, så dette skal jeg ta med meg.

Jeg håper dere alle har hatt en fin julefeiring og en koselig romjul. Håper dere får en fin avslutning på det gamle og en fin feiring av det nye året!

Takk for det gamle!


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Så fine vinterbilder, har ikke sett mye av dette i år nei! Vil du dele oppskriften på vottene eller? Jeg har heklet en del votter jeg og, med og uten tommel, men lurer på om du har en metode som gjør at de er stramme nok rundt håndleddet til at de ikke faller av små babylanker? Takk for alt du deler med oss anonyme lesere gjennom bloggen din:)

Anonym sa...

Godt nytt år!!!
Hilsen snuppa..
Herlige Bilder!!

Har en drøm... sa...

Hei Silje, og Godt Nytt År!!
Nyyyydelige bilder ♥ Herlig med jul med snø!!
Håper feiringen i går/natt ble koselig:)

Takk ofr all herlig inspirasjon i året som har gått, gleder meg til og følge bloggen din også i 2012!

Klem Line

Anonym sa...

Hei Siljemor!

Jeg har savnet deg;) Riktig godt nyttår til dere. Det ble en rolig feiring her i huset og. Far er bortreist, og jeg hadde mamma her til å hjelpe meg litt. Vi spiste deilig middag, og sluknet kl 22. Barna sov seg faktisk gjennom fyrverkeriet, om enn litt urolig.

Så fine vinterbilder. Den gården er bare fantastisk!!!! Skjønner at du kanskje ikke er helt klar for jobb igjen, det er rart når permisjonen plutselig er slutt. For min del, har permisjonen denne gangen gått utrolig fort. Hvor blir dagene av? Jeg skal ha litt ulønnet perm, men i april er det tilbake.. Lykke til på jobb, kjære deg.

Klem Anja

Anonym sa...

Hei Kjære :) Du er flink, godt nyttår!

Hilsen mannen ;)

Anonym sa...

Godt Nytt År Silje :)
Utrolig fine bilder! Lykke til med jobbtilværelsen fremover, føler med deg!

Håper det ikke er lenge til vi sees igjen!
Hils store og små :)

Klem Nina

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...