onsdag 10. desember 2014

Er dette greit..?


Helt ærlig syns jeg at Spiderman, Starwars, Lego Chima, Ninjago og alt annet i den kategorien er noe skikkelig tull -hvertfall for gutter i alderen 3-6 år! Lyder syns sikkert at han har verdens kjipeste mamma. Det kan jeg leve med. Det kan han og.

-Men dette er ingenting mot det jeg så her om dagen. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg og mannen var en tur innom Ekstra Leker for å ordne de siste julegavene. Der hadde de en hel reol med en serie som het "Small Army" fra leketøysmerket "COBI"-noe LEGO-kopi-opplegg. Jeg ville tro at Lego har patent nok i massevis til å hive disse ut av markedet, men tydeligvis ikke. Uansett, dette er noe av det mest smakløse jeg har sett i en leketøysbutikk. Der stod det pakker med US Army-soldater og kjøretøy tungt utrustet med våpen av alle kaliber. Disse kriget tydeligvis mot noe som lett kan oppfattes som IS-soldater, og noen av dem blødde fra hodet og ansiktet. Greit nok at de fleste 5-åringer ikke vet hva dette dreier seg om, men allikevel... Er det noe å lage leker av..? Er dette greit??? Etter min mening burde det ikke vært lov å selge slikt! I en tid der noe så harmløst som Alf Prøysen og Astrid Lindgren sine fortellinger må skrives om, syns jeg kanskje at dette er hakket værre enn at Pippi bor hjemme alene og at faren hennes er "negerkonge".
Jeg håper virkelig at ingen av disse ligger under juletreet i noen sitt hjem. Dette hører ikke hjemme på noe barnerom. Det syns jeg innkjøpsansvarlig hos Ekstra Leker burde tenke på også. Dette handler ikke om salg, men om holdninger, etikk og moral.


Et lite hjertesukk i førsjulstiden...

4 kommentarer:

Gun Heidi Nilsen sa...

Kan ikke bli mer enig!

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg har 2 jenter, som er veeeeldig jentete i leken, men ville nok ikke kjøpt dette i gave til noen heller :P

Inger Helene Larsen sa...

Nei Silje - dette er ikke greit. Alt for mye våpen i og krigsinspirerte leker i lekebutikkene. Bare vent til guttene dine blir større og vil ha dataspill hvor de skyter på alt og alle. Aldersgrensen er 18 år riktignok, men maset etter disse spillene starter mye tidligere etter min erfaring. Guttene mine er nå 18 og 21 år så nå nytter det ikke å nekte lenger…

Anonym sa...

Jeg er selvfølgelig helt enig med deg, Silje! Sånne leker kommer aldri inn i vårt hus.

Klem Anja

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...