mandag 7. februar 2011

Endelig vinduer i entrèen!


De gamle vinduene i entrèen tror jeg ikke engang kvalifiserer til å bli kalt vinduer etter dagens standard. Glassplater er vel mer rett betegnelse.

Forrige mandag våknet jeg til voldsom aktivitet i entreen. Det var snekkerne som slo seg løs og rev ut alle vinduene. Det var jo ikke akkurat for tidlig med tanke på snittemperaturen her i området denne vinteren. Til jul frøys både brus og kålrabi som stod her, så det skal bli godt å slippe stiv kuling gjennom vindu og karmer!

Det kom litt bardust på meg, så jeg har ikke engang rukket å ta bilde av de gamle vinduene.
Nå må vi finne frem penslene å få malt de nye karmene.
Entrèen var opprinnelig svalgang og har blitt bygd inn i ettertid. Det betyr at veggene ikke er særlig godt isolert i utgangspunktet og forklarer hvorfor det var enkle glassplater med sprosser -og ikke spesielt gode vinduer... Åpningen til venstre for ytterdøren var den opprinnelige inngangsdøren da dette var svalgang.

Døren til høyre for vinduene går inn til gjesterom/kontor, og der er det et tilsvarende vindu som også ble byttet nå. Tilsammen byttet vi tre vinduer, så dette vil nok merkes godt på både strømforbruk og innetemperatur!

Siden vi må gå gjennom her for å komme til stue og kjøkken er det greit å kunne ha litt lunk her og slippe å løpe for ikke å fryse. Det har hendt at jeg har måttet fortet meg gjennom med Lyder under armen denne vinteren.
 Julekortene henger fremdeles i rammen. Jeg har ikke hatt hjerte til å ta dem ned,
men det spørs om ikke de forsvinner i løpet av uken. 

Dørmatten er forresten historie, så jeg rakk akkurat å forevige den... Det hender at vårt firbente familiemedlem Lotte spiser ting hun ikke bør langs stien. Dette liker ikke alltid magen, som gir klar beskjed om at dette må opp igjen. Da skjer det en forvandling i hodet til Lotte, som plutselig oppfører seg som en ku. Om sommeren kan hun stå i hagen å gresse en halvtime før hun er fornøyd (til dere som ikke har firbente i hus kan jeg informere om at katter og hunder bruker gress som brekningsmiddel).
Det er ikke alltid lett å finne gress midtvinters, og denne gangen gikk hun for det eneste alternativet hun hadde tilgjengelig -nemlig dørmatta. Herlig Lotte... Neste gang skal du heller få en sliten plante... Eller kanskje jeg bør gå til innkjøp av kattegress og ha en potte stående -just in case.

Nå må jeg ut å handle ny dørmatte!


Ha en fin mandagskveld!

5 kommentarer:

Trine - Franske drømmer sa...

Hei!

Nå er det lenge siden jeg har vært innom deg :))
Masse nytt siden sist! Og så mye fint du har heklet!! Det skal bli min nye hobby og ;) Jeg er overhodet ikke god på sånt, men skal lære meg det ;) Så nå øver jeg på nybegynnerstadiet ;)

Deilig med nye vinduer, da :)
Litt greit å slippe stiv kuling inne ;)

Ønsker deg en flott uke, og lykke til med den kommende fødselen!

Klemmer

Hvit Villa sa...

Se her, ja! Nå kommer det nok til å bli mer behagelig temperatur i gangen. Synd du ikke fikk tatt bilde av de gamle vinduene..eller glassplatene :) Forøvrig en helt rett betegnelse!

Marthe sa...

Flotte vindu Silje...tenker det er deilig med vindu hvor det ikke blåser gjennom:)Synes det er blitt virkelig flott i huset deres...håper vi en gang får komme og se:) Nå venter jeg hver dag på en melding fra deg....he he....er sååå spent på dine vegner!!! :)
Kjenner til det der med spising av gress.....kanskje du burde ha en liten gressmatte liggende, just in case:) Merkelige vesen de der firbeinte.
Her går det i sykdom og atter sykdom....hallo, hva er det med 2011...har jeg gjort noe galt??? :) Håper virkelig at resten av året blir bedre enn starten:)

Kos deg frem mot fødsel Silje og lad opp batteriene:)
Klemmer fra Bergen

KROnPRINSESSENE sa...

Jammen godt nye vindu er på plass...
Tenker det var deilig :)
For en nydelig og lys gang du har...
Lagt meg til som følger jeg, for her var det mye fint. Gleder meg til å komme tilbake.
Klem May Helen

Hasigamas mamma sa...

Så lys og fin gang! Godt å få byttet vinduer, ikke kjekt å fryse innendørs akkurat....
Håper du fant ny dørmatte, kanskje det ble kattegress også :)
Klem
Lise

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...