onsdag 2. februar 2011

Gammel vugge


Jeg har funnet frem og børstet støv av Lyders vugge.
-Nok et vakkert, gammelt møbel som mamma har kjøpt på auksjon en gang i tiden...
Det som er litt artig med den er at den, i motsetning til de fleste andre, vugger fremover og bakover istedenfor fra side til side. Jeg syntes dette var rart første gangen jeg så den, men etter å ha tenkt litt fant jeg ut at dette må jo egentlig være den "riktige" veien å vugge..? Det er jo blant annet sånn de blir vugget i vognen...

Lyder sov hvertfall godt i den, og det er jo det viktigste! Da får vi satse på at lillebror kommer til å kose seg like mye i den som Lyder gjorde! Sengetøyet er gammelt og mannen brukte det da han var liten. Veldig koselig med ting som går i arv! Puten er kun illustrasjon... Det går unna med heklingen, og mitt nye prosjekt er et teppe av bestemorruter/oldemorruter til vognen eller vuggen til lillebror. Jeg lærte meg disse fra heklevideoene til garnstudio, og nå går det som en lek. Det vil si, selve heklingen går fint, men jeg har ikke helt skjønt dette med hvordan jeg bytter farge enda, så det blir endel knuter underveis.

Noen som enkelt kan forklare eller har et tips til hvor jeg finner en filmsnutt på hvordan man bytter farge i disse rutene? Jeg finner bare eksempler på bytting av farge der man bare lar garnet henge, men jeg må jo avslutte på et vis...
Idag kommer svigers/ farmor og farfar og vi gleder oss veldig til å ha de på besøk noen dager!

God onsdag til dere alle!


17 kommentarer:

Katrine sa...

Så nydelig vugge, og herlig babyteppe! Jeg pleier å ha ca 10 cm igjen av en farge, og hekler denne sammen med neste farge. Den forsvinner da inn i den nye fargen + en slipper masse løse tråder som en må sy inn i lappen etterpå. Beklager, vanskelig å forklare..

Anonym sa...

Hei!
Det er helt sant at det er den "riktige" veien å vugge. Det lærte jeg på et sansesenter der de hadde hengekøyer som vugget fremover og bakover!
Når jeg hekler slike ruter lar jeg bare tråden henge ned også fester jeg alle trådene til slutt. Det er jo litt mye jobb da, så kanskje hun over her hadde en smartere måte å gjøre det op, hvis du skjønte det!
Hilsen fast leser av din blogg.

Med kjæleik til livet sa...

tjo hooo ....
nydelige ruter du hekler ---- berre la tråden henge -- og så fester du tilslutt....
det blir det fineste
smil fra monika

Kristine J sa...

Hei. Så flotte ruter! Jeg tenker å begynne på det samme prosjektet, men må finne tiden til det.

Jeg pleier å bare la siste del av tråden henge, ca. 10 cm, og deretter begynne 10 cm inn på ny tråd. Når teppet er ferdig(eller underveis) fester jeg garnet med en tråd, ved å sy den inn igjennom ett lengre område, over en tråd og tilbake. Så klipper jeg den av. Slik du fester tråder når du strikker. Da henger den fast, samtidig som du slipper små knuter over alt.

Fossestua sa...

FOr en koselig vugge!!! Herlige farger på teppet du hekler :) Har ikke peil på håndarbeid i det hele tatt, men ser du er godt hjulpet av de over her :)
Klem fra Lise

Anonym sa...

Det var en skjønn vugge og nydelig sengetøy. Helt perfekt for små gullunger;) Du har valgt helt nydelige farger til vognteppet. Har lyst å lære meg å hekle bestemorruter jeg og.. Kose dere ned besøket;)

Klem Anja

Jannes lille sted sa...

Hei ☺
Kjempefin vugge! Så utrolig koselig å ha! Der kommer nok lill poden til å sove kjempegodt!
Også så flinbk du er blitt med heklenåla da! ☺
Jeg holder på med masse om dagen. Her renner kreativiteten nesten over, og gleder meg til å bli ferdig sånn at jeg kan vise det fram!

Ha en fin uke
Klemmer JM♥

Gry sin lille verden sa...

Kjempeflott vugge. Litt uvant at den vugger fram og tilbake ja, men tenker også at det ligner jo litt mer bevegelser i vogn.

Rålekkert teppe du hekler - nydelig farger!

Ha en flott kveld!

Anonym sa...

Herlig herlig!!! Du er så flink! Gleder meg til å lære. Får ikke åpnet linkene, verken til lua eller disse søte små lappene.
Snuppa..

Supersnuppa sa...

Hei.
Vi lånte en slik vugge da frøkna ble født, men jeg likte den ikke. Når hun sovnet ble vugga liksom stående med hodeenden nedover, ettersom hodet er tyngst på kroppen. Vi endte opp med å bytte vugge. Har du opplevd dette?
Litt interessant å høre deres opplevelser ettersom jeg ikke likte den i det hele tatt. Nå som nummer to er på vei har vi hentet hjem en annen vugge, men den er mye mindre. Vi har derfor vurdert å kjøpe en... Men det trenger vi ikke dersom du har noen lure brukertips.

Anonym sa...

for en nydelig vugge! er den "riktige" veien, ja... soro-vuggen selger jo tonnevis med det argumentet:) http://www.so-ro.com/ men den du har der er myyyyyye finere!

Har en drøm... sa...

Så skjønn den vuggen var ♥ Og med nydelig sengetøy, er så kos når det går slik i arv;)

Kos dere masse med svigers;)

Klem Line

. sa...

Så flott den var!! Og er nok som du sier, den riktige veien :D Så lenge barna har det bra oppi der er vel det viktisgte!! Men den var virkelig flott altså :)

Når jeg har hekla slikt teppe med ruter, så har jeg bare bytta, slik som man gjør når man strikker, også knytet/sydd sammen trående helt på slutten.. :)

Klem Malin

Frøken Anker sa...

Hvor er den smuk, din gamle vugge. Og nogle dejlige farver, du hækler i.
Hyggeligt at få svigerforældrene på besøg:-)

Hav en dejlig dag
Birgitte

Hvit Villa sa...

Absolutt helt nydelig!

Umm Aisha sa...

Aww nydelig vugge og håndtarbeider, masha Allah <3

Anonym sa...

Hei!:)
jeg leter etter en vugge som er slik som denne,fremover og bakover.. vet at so ro vuggen finnes, men jeg vil gjerne ha en som er høyere og litt mindre "fancy" i utseende.. Har du tilfeldigvis noen peiling på hvor dette evt selges?
Mvh Silje

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...