fredag 2. september 2011

Fruktmos til de aller minsteJeg er igang med babymatlagingen igjen!

Foreløpig er det ganske begrenset hva jeg lager, men om ikke lenge er Mikkel stor nok til middager med kjøtt og fisk, så får vi se om jeg husker noe av gamle kunstner. -Jeg laget jo i sin tid en egen fane med barnemat her på bloggen. Se nede til venstre rett under headeren eller trykk her. Du finner også alle innlegg om barnemat i spalten på høyre side eller under etiketter.
Først må jeg bare si at blåbærsituasjonen i huset er reddet!! Idag tidlig kl. 08.30 stod pappa på døren. Han hadde vært oppe omtrent ved soloppgang og kjørt avgårde for å kjøpe blåbær til meg! Gjett om jeg ble glad. Nå har han 4 kg blåbær i fryseren for meg! -Og da snakker vi herlige, smakfulle skogsblåbær som er fulle av antioksidanter. -Ikke de store, flotte, smakløse, næringsfattige, genmanipulerte busk-blåbærene som man får kjøpt til 1000 kr kiloen på butikken. Ok, så ille er det kanskje ikke, men det er vesentlig forskjell på dem! -Og nå må jeg kjøpe større fryser også. Vi har bare et kombiskap, og det holder ikke nå som både fruktmos og middager skal lages og fryses.

Til de av dere som kunne tenke dere å lage mat selv men syntes dette er litt skummelt vil jeg si følgende: Husk at alle rådene som kommer fra helsestasjonen eller lege er ment til å være veiledende ikke villedende! Selv fikk jeg litt hakeslipp da jeg fortalte helsesøster at jeg hadde begynnet så smått å gi hjemmelaget fruktmos og grønnsaksmos. Istedenfor et "så fint!" fikk et "å...tja, jeg ville heller most litt avocado og gitt det. Det inneholder mye av det gode fettet og frukt og grøt er jo veldig søtt...". Joda, jeg kan si meg delvis enig. Men jeg forstår at småbarnsmødre kan bli redde for å gjøre feil når dette er det man blir møtt med.

Derfor: Lytt til råd fra helsestasjonen, men ha samtidig tro på at det du tenker at er bra for barna dine faktisk er det!

Idag har jeg laget fruktmos som holder til en uke for Mikkel. For å se oppskrift, fremgangsmåte og mengde på fruktmosen, se egen barnematside eller link under etiketter.
For øyeblikket har han følgende måltid:
Frokost: melk + grøt
Lunsj: melk + fruktmos
Middag: melk + grønnsaksmos
Kvelds: melk + grøt

Etterhvert som lunsjen kommer til å bestå av brødskiver kommer jeg til å gi halvparten av fruktmosen til lunsj og resten til middagen.


God helg!4 kommentarer:

Elin | Draumesidene sa...

Så nydelege barna dine er! Og så fint å lage barnemat sjølv. Har trua på det. Prøver å lage ting frå grunnen her også, og det går bedre enn forventa i dei fleste tilfeller. Men mine små er jo blitt ganske store ;) Tusen takk for at du var innom med så fine ord!

Vakker helg til deg også!

Klem,
E

metanoia sa...

det er flott at foreldre lager sin egen barnemat. eg er veldig skeptisk til alt det rare som står ferdig lagret på bokser i butikkhyllene ..

Hasigamas mamma sa...

Så flink du er! Jeg lagde litt grønnsaksmos til førstemann, men etter det ble det nok bare glass her i gården... kremt...
Ha ei super helg! Takk for fine ord!
Klem
Lise

Anonym sa...

Søster Siljes helsetips!! Nytt navn til bloggen!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...