fredag 16. september 2011

Kylling og ris til småttiserIdag har jeg laget Mikkels første ordentlige middag!

Frem til nå har det stort sett gått i mos av potet, kålrabi, gulrot og persille, men nå har vi steget litt i (alders)gradene og beveger oss sakte menn sikkert inn på kjøtt-menyen... I dag har jeg laget
kylling og ris med grønnsaker
Ingredienser

1/2 pk kyllingkjøttdeig
1/2 pose frosne selskapserter
1 boks mais
2/3 pose boil in bag Jasmin-ris.

Saltinnhold i varene:
kyllingekjøttdeig: 1%
mais: 0.9%
erter: 0
ris: 0


Ja, jeg burde helt sikkert ha brutk kyllingfilet fremfor kjøttdeig og droppet maisen fordi det er et snev av salt i det. Vel, her er det hjemmelaget mat som gjelder, og uansett tror jeg at jeg med dette slår kjøpeglassene ned i støvlene på saltinnhold! hoho.


Kok opp litt vann i en kjele og ha oppi kyllingen. Kok i et par minutter på sterk varme, og skru så ned temperaturen. Kok ris etter anvisning på pakken. Når kyllingen er gjennomkokt, ha i erter og mais og la trekke til alt er mykt og gjennomkokt. Ha risen over i kjøtt og grønnsakene og la trekke sammen et par minutter. Spe med litt vann dersom det blir for tykt.

Dette er super konsistens for en som er klar for å tygge litt, men for Mikkel kjører jeg fremdeles med stavmikseren for å få det finmost. Det ble en god rett -selv om fargen ikke var så lekker. Det var en mild smak, men akkurat nok for en liten, uerfaren gane! -Og Mikkel gapte like mye som han pleier...
Velbekomme!


I helgen har vi ltit av et prosjekt, så det blir ikke noe liv på latsiden for noen av oss..

Har du noen planer for helgen kanskje?


God helg!3 kommentarer:

Unknown sa...

Så spennende! Husker hvor gøy det var med småttisene hi hi ;)
Kos helg!! ♥
Glad høstklem,
Anki

silje-sin sa...

Tusen takk Siljemor, denne skal prøves ut etterhvert:) Selv om jeg er litt bekymra for saltinnholdet da;) Håper dere koser dere i helga! Her henger mannen på husveggen med malerkosten, med andre ord er det ikke tid for å sitte ved pc'en for meg akkurat nå:) Fjerde dag alene med ungene, så det er bare å hive seg rundt;) sees til uka! klem fra silje.

Anonym sa...

Takk for oppskrift! Ha en flott lørdagskveld :-) Hilsen fast leser

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...