søndag 4. september 2011

Skikkelig søndag


Idag har vært så søndag som bare en typisk søndag kan være: Rufsete vær ute, stille i gatene, sen morgen, sen frokost, stille i heimen (Lyder har vært med mormor på gården). Ganske deilig igrunn.

Hodet mitt er fremdeles ikke helt bra (så bra som det kan bli da...). Jeg har derfor tatt ting i et rolig tempo idag, men litt har jeg fått gjort allikevel. Hyllen til lesekroken er så og si ferdig, bare noen småjusteringer gjenstår. Jeg har ellers fått ryddet og vasket litt -ryddet med harelabb og tatt en ltien kattevask, men det fikk bli sånn idag.
En god venninne som jeg ser altfor sjeldent kom på en liten visitt i ettermiddag sammen med kjæresten. Fryseren var dårlig stilt med tanke på besøk, så jeg måtte hive sammen en bolledeig. Etter tips fra en venninne byttet jeg ut sukkeret med melis. Det skulle visst gjøre deigen mer luftig. Gjærbakst er ikke min sterkeste side, men bollene ble fine de!

600 g hvetemel
100 g melis
2 ts kardemomme
1 pk tørrgjær (det er vel her jeg gjør feilskjæret med gjærbaksten min...)
1/2 ts salt
70 g smør
3.5 dl melk

+ 1 pk vaniljekrem (pulver som blandes med melk) og melis til glasur. Kokos hadde jeg ikke gitt...
Smøret smeltes, ha i melken så dette blir lunkent. Bland det tørre og ha i smør og melk. Eltes i ca. 5 min. Sett et lunt sted til heving i ca. 30. Rulles ut til ca. 16 boller. Jeg pleier å etterheve i ca. 30 min, så kager jeg grop og har i vaniljekremen, og så lar jeg dem heve i ytterligere 30 min. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 12 min.

På bildet under ser dere at veggskapet har kommet opp på veggen i lesekroken. Her må det både mer pussing og maling til, men jeg skal vise flere bilder herfra imorgen! -Og jepp, det er lister som ligger på gulvet... De er til alle hjørnene i lesekroken. Var det to eller tre år jeg sa at det kom til å ta? Vel, vi har akkurat passert året, så på det området ligger vi foran skjema. Du syntes kanskje det ett år er lang tid, men jeg har begynt å sette meg realistiske mål, og da er det bare glede når vi er foran skjema! :)
Den søte lampen i vinduet har jeg vært så heldig å fått to eksemplarer av. En av mamma og en av mormor. Jeg sliter veldig med belysning i stuen. Ikke vet jeg hvordan jeg skal lyssette og ikke vet jeg helt hva jeg vil ha, så vi får starte i vinduskarmen -hvor det i utgangspunktet er ganske lyst... Logisk. Hm...


Håper dere alle har hatt en fin helg tross gråvær og regn!


Du har kanskje gjort som DNT oppfordrer og vært på tur idag på den store "Kom deg ut-dagen"?


6 kommentarer:

Huldra:) sa...

Hei Silje:)
Synes du har hatt en svært så produktiv søndag jeg. Her i ehimen har lite blitt gjort. Aktive gutter som er inne mesteparten av dagen er utfordring nok;)
Tenkte bare å kommentere ang bollene og melisen. Hvis jeg er venninnen du sikter til, så har jeg nok uttalt meg litt upresist. Jeg bytter nemlig ikke bare ut sukkeret med melis, det er andre fremgangsmåter også. Nemlig at du skal koke opp smør, mek og melis for så å få det ned i 37 gradder igjen. Dessuten skal de ikke heve før de trilles ut, bare lenge etterpå:)
Men håper de smakte likevel:)
Veggskapet blir forresten kjempefint på veggen der borte:) Flinkisen:)

Klemklem S.

Hege sa...

Så koselig du har det! Nydelige bilder! Jeg synes det høres ut som du har hatt en skikkelig kosedag, det er deilig å "komme litt nedpå" av og til. Bollene ser kjempegode ut!

Ønsker deg en koselig kveld!

Klem fra Hege

Unknown sa...

Haha, ja der har du meg! Verdensmester i shortcuts... :) Neste gang skal jeg sørge for å følge prosessen SLAVISK! :) De du baker er jo mye luftigere og fine enn mine, Stine, så jeg skal ta dette med meg videre til neste bollebaking! :)

Huldra:) sa...

"Shortcuts" er vel ikke akkurat ordet jeg ville brukt for å beskrive deg og fremgangsmåtene dine, snupp:)

Du får "slappe av" videre som best du kan.
Ses snart:)
Klem

Hasigamas mamma sa...

Synes dag du har fått unna litt til tross for et redusert hode... :) Forresten SKAL en ha noe å gjøre, kan jo ikke bli arbeidsledig med det første, så det er bare å ta livet med ro og nyte at dere ligger foran skjema... hi hi...
Har vært ute på en minitur sammen med lillebror på sparkesykkelen innimellom de vannvittige regnbygene vi har hatt i dag! Det teller vel litt ;)
Bollene så deilige ut forresten!
Kos deg !
KLem
Lise

Bettum Villa sa...

De bollene så jo kjempe fristendes ut! Hadde gjerne tatt en bit ;).
Når det gjelder lyssetting så er det et såre strev her i huset også.. og ikke minst dyrt.

Klem Madelén

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...