søndag 24. mars 2013

Hjemmelaget granola


Snuppa har fått meg hektet på hjemmelaga granola og tyrkisk yoghurt!
-Det kunne vært værre ting å bli hektet på enn det, spør du meg.
Sunt og det metter godt så du holder lenge!




Det er ikke bare jeg som spiser det her i heimen. Guttene storkoser seg når de får dette til kvelds!
Det skal sies at de ikke er særlig begeistret for yoghurt naturell eller den tyrkiske varianten, men det får bare være. De vil helst ha melonyoughurt, så da tar jeg bare litt mere granola og litt mindre yoghurt. 
 
Når jeg først skal lage dette kan jeg like godt doble oppskriften så jeg får fyllt opp glasset.
Det går fint med to brett i ovnen av gangen med over- og undervarme



 
 I granolaen hadde jeg sånn cirka:
 
300 g havregryn
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
100 g sesamfrø
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
evt. tørket frukt.
2 ss smør
2 dl eplejuice
2 ss honning
2 ss brunt sukker
 
(Dette er en ganske stor porsjon, så den kan godt halveres.)
 
 

 
 Ha havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner og linfrø i en bolle.
Grovhakk mandler, hasselnøtter og valnøtter og ha i bollen.
Ha smør, honning, sukker og juice i en kjele og varm opp til alt er blandet og sukkeret løst opp.
Hell over nøtteblandingen og blandt godt.
 
Fordel over to brett og stek på 140 grader i ca. en time. Ta ut brettene et par ganger i løpet av stekeperioden og rør litt i blandingen. Etter steking så hell det gjerne ut på et stort fat så det blir kjølt ned. Sørg for at det er helt kaldt og "tørt" før blandingen helles på glass så den ikke blir seig.





Velbekomme!

 
 
 

6 kommentarer:

Heims verden sa...

Oooo! Dette så spennende ut! Kanskje jeg må teste ut det!!

Ønsker deg og dine en herlig påske!!

Anemones skafferi sa...

Det er knallgodt!!! Jeg er litt hekta selv. Hørtes veldig godt ut med litt eplejuice i; det må jeg prøve :)
Klem,Anette

Renate sa...

må prøves! :)

fregnate @ instagram

May sa...

Den var kjempegod - selv om min ble litt godt stekt! Varmluft ble i meste laget. Vet ikke hva du gjør, men neste gang skal jeg putte i tørket frukt etter at den er stekt - det ble litt svarte rosiner!! men jeg spiser det og! Takk for at du deler gode ideer og oppskrifter, :=) May

Unknown sa...

Hei May! Jeg glemte å skrive det, men dersom man har tørket frukt i skal de i etterpå ja ;) Jeg bruker vanlig over- og undervarme. Tror varmluft blir litt i overkant ja! Bedre lykke nesten gang! Blir sikkert knall!

Silje :)

Åshild sa...

Det der må jeg prøve :) Så lei av brødmat, så dette må jo være et friskt alternativ evt med friskebær til. Oppbevarer du det i skap eller kan det stå framme? Evt hvor lenge? Super blogg by the way ;)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...