torsdag 26. mai 2011

Silikon stekematte


Jeg steker to brett med knekkebrød ca. to ganger i uken.
Før brukte jeg vanlig bakemapir og det ble så mye klabb og kliss!




Det ble straks mye bedre da jeg gikk til innkjøp av en bakematte/ stekematte! Det ble mye lettere å smøre ut, knekkebrøene ble sprøere og så kan man jo bruke den om og om igjen...

Jeg kjøpte min hos Clas Ohlson, men den kan sikkert fås kjøpt på Jernia eller i andre butikker som selger kjøkkenartikler.




Knekkebrødene er veldig gode og enkle å lage:

1 dl solsikkekjerner
1 dl havrekli
1 dl havregryn -lettkokte
1 dl sammalt rug -grovmalt
1 dl sesamfrø
0.5 dl linfrø
0.5 dl kruskakli
1/2 ts salt
3.5 dl vann

Bland alt sammen og smør utover to stekebrett. Rute dem opp i passe store biter før de går i ovnen, så kan du lett brekke dem fra hverandre når de er ferdig stekt. Stekes ved 180 grader midt i ovnen, helst på varmluft, i ca. 30 min (det varierer litt, så prøv deg frem).




Idag skal Mikkel og jeg på barseltreff på helsestasjonen for første gang.
Litt sent egentlig, men det blir fint og vi gleder oss veldig!


Ha en finfin torsdag!

3 kommentarer:

Solveig sa...

Det var en smart løsning. Sliter selv med at knekkebrødene alltid serret seg fast i bakepapiret når de er ferdig stekt. Da må jeg nok ivestere i et par slike matter. Takk for tipset:)

Malin sa...

Det var jo kjempe smart :D Baker selv mye knekkerbrød, så lurer på om jeg skal invistere i en slik :)

Klem

Bente sa...

Det var en kjempegod ide, jeg lager også disse knekkebrødene:o)
Klem

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...