mandag 14. mars 2011

Oppskrift på VM-lua


Det vil si et forsøk på å gi dere oppskriften på VM-lua mi...

Jeg har fått flere henvendelser fra dere og spørsmål om jeg kan dele oppskriften på lua med dere. Jeg tenkte at hvordan i alle dager skal jeg, som knapt kan lese hekleoppskrifter, gi dere oppskriften på lua - som i tillegg er heklet på "måfå"? Jeg vet ikke om det jeg har gjort er rett måte å gjøre det heller, men men. Da jeg heklet lua tenkte jeg jo ikke på at jeg kom til å måtte forklare for hvordan jeg har gjort det.
Vel, dette er jo en finfin utfordring for en fersk hekler, så jeg skal gi det et forsøk... Beklager at det ikke er rett terminologi i forhold til hvordan "ordentlige" oppskrifter, så dere får bare spørre hvis noe skulle være uklart!
Jeg har brukt helt vanlig "Sportsgarn". Ikke noe ekstravagant på noe som helst måte. Fargene rød, hvit og blå, selvfølgelig... Heklenål 8. Luen er heklet med fastmasker (fm).

Begynn med rød farge. Hekle først det antall luftmasker som passer til ditt hode! Med heklenål 8 og det garnet jeg brukte hadde jeg selv 55 luftmasker (lm). Slutt ringen med 1 kjedemaske (km) i første lm.
Deretter hekler du en fm i hver lm, altså 55 fm. (Etter at du har heklet èn runde med fm, så prøv den på hodet. Da vil du få en god indikasjon på om du har truffet på størrelsen!) Hekle 9 runder med rødt. Bytt farge og hekle 3 runder med hvitt, så 5 runder med blått og deretter 3 runder med hvitt igjen. Deretter 6 runder med rødt. Så begynner fellingen. Jeg benyttet meg av den teknikken der man hekler sammen to fm. Jeg heklet først to single fm, og så heklet jeg sammen tredje og fjerde fm, deretter to single og så heklet jeg igjen sammen de to neste fm og slik fortsetter det. Jeg heklet slik en hel runde, og deretter heklet jeg en runde med èn fm i hver (altså ingen felling i den runden). Deretter heklet jeg en runde med felling, etterfulgt av en "vanlig" runde uten felling igjen. Jeg husker desverre ikke hvor mange runder jeg heklet det slik, for etterhvert så gikk jeg over til å felle på hver runde og til slutt ble det felling på annenhver maske i hver runde helt til ringen ble sluttet. Hvordan jeg avsluttet må dere ikke spørre meg om, for det var garantert ikke etter boken (les: jeg har ikke peiling på hva jeg gjorde)... Luen er heklet på vranga, så vreng den så har du den rette siden!

Til slutt hekler du en runde med km nederst slik at du får en pen kant.
Pass på at du ikke hekler for stramt!
Var dette helt gresk eller kan det hekles etter denne forklaringen?

Som sagt husker jeg ikke alt etter at jeg startet med fellingen. Jeg har forsøkt å se på luen, men klarer ikke å se hva jeg har gjort. Jeg foreslår at man bare prøver seg litt frem. Det er jo ikke så mye å rette på dersom man må rakne noe opp og forsøke på nytt. For de av dere som er usikre på masker eller teknikker kan jeg anbefale hekleskolen på http://www.garnstudio.com/!


God mandag og god snøsmeltinguke (får vi håpe)!


5 kommentarer:

. sa...

Takk for forklaringen!! :D Denne vil jeg prøve meg på! :D Takk for oppskriften :)

Hvit Villa sa...

Så flink du er til å hekle! Tror ikke jeg skal prøve meg på den oppskriften, men jeg bare lurer litt på en annen ting: Kan du gi meg en "oppskrift" på hvordan man får bildene ved siden av hverandre?? Hoho, hilsen fru utålmodig :)

Blindleio sa...

Kjempefin lue, oppskriften var helt ok etter mine kunnskaper. Så kjekt at vi andre kan få ta del i oppskriften din.

Anonym sa...

Hvorfor kan ikke folk bare prøve seg litt frem selv?? Skal ha oppskrift på alt jo. For øvrig var det en helt grei beskrivelse av hvordan du gjorde det.

Anonym sa...

Råkul og fresh VM-lue!
Du er jammen flink å hekle ;)
En slik en skal jeg definitivt prøve meg på!

Kom akkurat over den fine bloggen din. Fine bilder og moro lesing!
Deg skal jeg følge videre!

Hilsen fra bloggvenn Helle!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...