fredag 9. april 2010

Kjøkkenet tar form!Påsken ble ferie for noen (les Lyder og meg) og arbeidstid for andre (les mannen).  Mens Lyder og jeg lot fjelluften gjøre oss godt var mannen igjen i byen og fortsatte kjøkkenmonteringen. Jeg var i ekstase da jeg kom hjem og så hvor langt han har kommet! For en flink mann jeg har... ♥ sukk ♥
Kjøkkenet er ikke stort, men til uken begynner arbeidet på badet, og da skal de se på mulighetene for å åpne opp litt mer på kjøkkenet. Problemet er at i veggen som skiller kjøkken og spisestue går det rør og ledninger. Den er nesten en halvmeter tykk (!) og det er ikke flust med alternative løsninger i et over 100 år gammelt hus...

Jeg har forsøkt å være praktisk når det gjelder innredning og løsninger på kjøkkenet. Med så mye tid jeg bruker ved kjøkkenbenken er det viktig at det er funksjonelt! Vaskerommet glitrer desverre med sitt fravær i dette huset. Det er også en av grunnene til at vi utvider badet; det må også fungere som vaskerom. På grunn av dette har jeg valgt en skikkelig god, dyp vask med god plass til bøtte i på kjøkkenet. -Og under får jeg endelig min etterlengtede kildesorteringsstasjon! Jeg er opptatt av miljø og mener at alle bør kildesortere! Uff, jeg skal ikke gå inn på det nå. Jeg kan heller skrive et innlegg om det når skuffen er oppe og går, tenker jeg!

Beklager kvaliteten på bildene, men de er tatt med mobil- og kompaktkamera...

Kjøkkenet skal ha fliser over benken på to av tre vegger. Den tredje veggen, som vist på bildet over, har vi bare panelplater bak slik at det skal gli naturlig over i spisestuen. Her kunne vi desverre ikke ha vitrineskap helt opp grunnet en bærebjelke som går i taket, så vi får gjøre det beste ut av det.

Noen som har tips om fine lyse fliser til kjøkkenet??
Helt til venstre i bildet over kan du se veggen som jeg gjerne vil trekke mer mot venstre. Problemet er som sagt alle rør og ledninger, og innenfor går pipen, så vi får se om baderomsfolket er løsningsorienterte! 

Under er et bilde som jeg egentlig ikke bør vise, men jeg følte bare plutselig en trang til å vise hvor helt forferdelig rotete det er i stuen og spisestuen nå. Jaja, det er ikke lett å ha det ryddig når man totalrenoverer. Til høyre på bildet kan du se tidenes mest håpløse plassering av en varmepumpe. Den ødelegger hele veggen mellom vinduene. Spørs om ikke den må flyttes på... Jeg blir glad hvis noen har tips om hvordan jeg kan utnytte denne veggen med varmepumpe uten at det vil se helt klønete ut! (for jeg klarer ikke å se for meg noen gode løsninger her...)
Det blir ikke noe fremskritt i huset i helgen grunnet jobbehelg på mannen og en værmelding som sier sol sol sol! Jeg kjenner at min litt tunge, trøtte vinterkropp trenger litt vårlig luft og solstråler på kinnene, så vi får heller trå til til uken igjen.

Tusen takk til alle som er inne og titter på siden min! 
Jeg ønsker dere alle en strålende helg!


4 kommentarer:

Christina sa...

Hei på deg!

Så spennende med oppussing.Blir nok deilig å bli ferdig.Fint valg av kjøkken;)

Håper dere koser dere i helgen med sol og deilige vårtegn.Lykke til med arbeidet videre.
Klem C

Anonym sa...

Hei Siljemor!

Så flink han har vært da! Kjøkkenet kommer til å bli så bra, jeg liker definitivt det jeg ser. For en stilig vask! Det blir fort kaos når man renoverer, og det kan jo sikkert være veldig frustrerende til tider. Men tanken på at man blir ferdig en dag, og at resultatet kommer til å bli supert holder en jo oppe;) Jeg gleder meg sååååååååå til å se det ferdige resultatet.

Hils mannen som må jobbe i helgen, og så håper jeg Lyder og mamma får en deilig helg i sola..

Klem Anja

Janne sa...

Åh, SÅ fint det ser ut Silje!!!!!

Anonym sa...

Du må lære deg forskjellen på høyre og venstre Silje!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...