lørdag 22. januar 2011

Basilikum til besvær


Jeg vet ikke hva det er jeg gjør galt, men noe er det.
Kvaliteten på urteplantene i butikkene er forskjellig, men uansett hvor fine de er har jeg en lei tendens til å ta knekken på dem i løpet av et par dager.

Særlig hardt går det ut over basilikum'en. Det er frustrerende, for det virker som de kaster inn håndkle med en gang de kommer inn på kjøkkenet mitt...

Hva gjør jeg galt?
Jeg har urteplantene stående i vinduskarmen på kjøkkenet, så de får rikelig med lys. Ikke trekker det fra vinduet heller.  Jeg vanner dem alltid fra skålen, og sørger for at de ikke tørker ut, men de står aldri med skålen full av vann så de drukner.

Er det noen av dere som kan gi meg noen tips?

Jeg liker å bruke friske urter i maten, men det er frustrerende når en plante bare holder til èn middag. Ikke fordi jeg bruker den opp, men fordi de ikke holder lenger enn et par dager...
Det er tydelig at vi er i appelsin-sesongen, for de er fantastisk gode om dagen!

Her skal mannen og Lyder ut å leke i snøen.
Jeg skal ut å handle noen småting. Har nemlig planer om å få meg en ny hobby...

Ikveld skal jeg på reunion og møte gamle skolevenner. Det blir ikke akkurat hæla i taket for min del, men det blir veldig koselig å se folk igjen!


Ha en god lørdag!

 

10 kommentarer:

Supersnuppa sa...

Hvis jeg kjøper basilikum vokser den som regel over alle dimensjoner. Jeg har selvvannende urtekrukke fra Eva Solo. De er kjekke! Passer perfekt til alskens urter og passer på at de er passe våte til enhver tid.

Så det blir mitt tips;-) Ikke min fortjeneste i det hele tatt, jeg har langt fra grønne fingre. Men urtekrukkene fra Eva Solo er fantastiske. pene er de også!

Fortsatt god helg!

Anonym sa...

Hei!
Mitt tips er å kjøpe urteplanter på Plantasjen eller annet "gartneri". Jeg har lest et sted at urteplantene man kjøper i butikken ikke er laget for å vare over lenger tid, men brukes relativt raskt.
Dette har vi hvertfall erfart her hos oss, etter å ha prøvd begge deler i våre urtepotter (Eva Solo), men jeg tror ikke du trenger å gå til ansakffelse av uretepotter for at de skal overleve. Det er plantene i butikken som ikke alltid er like hyggelige å samarbeide med :)

Oi, dette ble langt, og min første kommentar! Fin blogg du har, her kommer jeg gjerne tilbake :)

Anette sa...

Jeg heier også på urtepottene fra Eva Solo! De er supre:)

Klem Anette

Vibeke / Mammas Hus sa...

De gangene jeg har fått til basilikum'en er det når de står i vinduet med mye lys og jeg vanner bittelitt HVER dag OPPI planten. Faktisk.

Men jeg tror nok jeg er ganske enig med Anonym, urteplantene hos hagesentre er nok i bedre kvalitet!

Grankongla - Livet på Bostad sa...

Cluet med basilikum og andre urter som selges i matbutikker og gartnei er at de er laget for å brukes der og da - jmf oppskrifter som sier "En potte basilikum" - det anbefales derfor å potte om basilikum og andre urter til 2-4 andre potter med god avstand mellom hver av plantene i potten :) Lykke tl!

jordbærpiken sa...

Har dessverre ikke noen gode råd å gi. Jeg tar knekken på mine jeg også, så jeg har egentlig gitt opp. :) På Mester Grønn kjøpte jeg noen urter i fjor sommer som jeg hadde ute. Der sa de at kvaliteten på urter fra matbutikken er mye dårligere enn de man kjøper i blomsterbutikk eller gartneri. Vet ikke om det stemmer da. :) Fine bilder iallefall! Ha en god helg videre!

Janne Lillian ♥ sa...

Heia;)

Jeg har ingen råd ang urteplanter desverre.. meen gratulerer med skap!! Gleder meg til å se det hvitt!!

Takk for igår, hyggelig å snakke med deg igjen!!

Ha en nydelig søndag ♥

Klem fra Janne

Sivs hus sa...

Hei, Takk for hyggelig hilsen. Ja, urter har bedre kvalitet om sommeren enn om vinteren. Klem Siv

Anonym sa...

Må ikke stå i noe som helst trekk. Vannes litt i skålen hver dag.. ikke hopp over noen dag!! Knip av blad for blad.
Lykke til!

Anonym sa...

Heiiheii:)

Har en god venn som jobber i matbutikk, og han sier at planter må ikke stå tett inntil frukt. Fordi det er noe i skallet på frukten som gjør at plantene visner og dør! (så de flotte appelsinene ved siden av basilikumen)
Kanskje det også kan hjelpe?

Flott blogg du har:D

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...