tirsdag 11. januar 2011

Du vet du er høygravid...


...når du sitter og leser og hviler interiørbladet på toppen av "lensmannsmagen", og du plutselig har hoppet 3 linjer lenger ned i artikkelen fordi en liten tass i magen bare vil minne deg på at han er der. Sånn er det her om dagen, og det er et godt tegn.

Jeg skal ikke kjede dere med mange innlegg om graviditet og hormoner i ubalanse her på bloggen, men det er jo tross alt en del av hverdagen min for tiden, så jeg tok meg frihet til å skrive et lite innlegg om det idag...


Kaninen fikk Lyder av Lotte til jul. Den skal flytte inn i tallerkenrekken på rommet hans. Må bare få den opp først...

Som sist har vi også denne gangen valgt å holde navnet for oss selv. Vi har ikke lagt skjul på at det kommer nok en gutt, men akkurat navnet har jeg ikke villet publisere for offentligheten enda. Jeg syntes det er fint å kunne introdusere ham når han kommer. For meg vil det føles rart å referere til en baby inni magen med navn og snakke om ham som om han allerede er født. Mulig det er jeg som er sær, og mange skjønner ikke hvorfor jeg (jeg må nesten si "jeg", for mannen har absolutt ingen formening...) absolutt må holde det hemmelig, men for meg føles det naturlig å gjøre det sånn.


Diverse bilder fra kjøkkenet...

Siden jeg gikk langt over termin sist, og jeg ikke orker tanken på det igjen, har jeg valgt å gå litt alternative veier denne gangen. Igår hadde jeg min første runde med modningsakupunktur. Kjenner at jeg får nesten fnatt bare av ordet, da jeg ikke er spesielt stor på alternativ medisin og utradisjonell behandling. Det skal, visstnok, øke sjansen for både å føde nærmere termin og gjøre kroppen mer forberedt for en fødsel slik at det går "lettere". Dersom det er et snev av sjanse for dette tenker jeg at da er det absolutt verdt et forsøk! Vel, det gjenstår å se...

Er det kanskje noen av dere som har erfaring på området?


Alltid fint med bilder av seg selv med selvutløser... Tok bildet i helgen, derfor litt annerledes lys enn de andre. -Og skulle jeg ha levd opp til bildet, burde jeg vel ha blogget om krig og fred og politikk og sånn...

Det er 5 uker til termin, og noen har ytret ønske om å få se bilde av meg og magen. Jeg har, noe ufrivillig, latt meg overtale. -Og da blir det som dette: et tullebilde. Jeg er mindre enn sist (da så det ut som jeg tilhørte hvalross-familien) så det er deilig å ikke være fullt så stor og tung denne gangen.

Jeg ønsker dere alle en god jaunaruke -med eller uten stor mage!


PS: Mannen pleier å titte innom bloggen med jevne mellomrom. Han har jo fått gjennomgå i det siste, uten at det syntes å gå nevneverdig inn på ham. -Men, igår så han innlegget om blomstene og sa noe sånt som "Hæ, nye tulipaner?", og kikket bort på spisebordet. "Se der ja, nei de har jeg ikke lagt merke til". Det er ikke det at han ikke har kommentert dem, for det forventer jeg ikke. Han har faktisk ikke sett dem.

PSS: Tulipanene er forøvrig visne -allerede. Hadde jeg hatt energi og overskudd skulle jeg ha klaget på dem, for det er det absolutt grunnlag for, men jeg tror ikke at jeg gidder. Jeg var jo så dum at jeg kjøpte dem...

16 kommentarer:

Tonje Michelle sa...

Skjønner godt at du ikke vil si hva dere vil kalle den nye gutten deres. Syntes selv det er sært og litt merkelig når folk kaller babyen i magen for det navnet de har bestemt seg for før ungen er ute:) her diskuteres navn for fullt men har ennå 16 uker å finne det ut på så ikke dårlig tid ennå:)Flott gravid du er! Her blir det "dundre på hundre" denne gangen og ser vell sånn ca ut som du gjør nå ennå du er 11 uker lenger enn meg...hehe... :) Ha en fin kveld. Skal hilse fra mannen her:)

Hasigamas mamma sa...

Jeg er litt misunnelig på magen, jeg ;) Du er jo bare så flott, med 5 uker igjen så jeg helt abnorm ut!!! 180 cm rundt magen er ikkke småtterier.... folk trodde ikke sine egne øyne da de så meg :)
Kos deg de siste ukene! Blir spennende å få høre hva lillebror skal hete!
fortsatt fin kveld
<klem
Lise

Alfasinteriør sa...

Så flott du er. Nydelig mage:0).
Ikke lenge igjen nå. Masse lykke til.
Klem Alfa

Huldra sa...

Å, så fin du er, Silje:)
Du ser da særdeles sprek og elegant ut!
Her i huset har vi ikke helt landet på navn enda, men har jo noen som utmerker seg på lista. Tror ikke jeg heller klarer å kalle han ved navn før han er ute. Dessuten var Tiger'n 16 dager over termin, så vi har nok fremdeles en god del tid på å tenke...
Fortsatt god tirsdagskveld til dere!

Supersnuppa sa...

Flott mage på flott dame!

Enig med deg når det gjelder navnet, det bør holdes hemmelig. Man må jo se om navnet passer på ungen som kommer ut også:-)

Modningsakupunktur har jeg aldri hørt om før... Gikk du langt over termin ettersom du prøver alternative metoder denne gangen? Jeg gikk 4 dager over sist, kjedelige dager, men med fin form så merket jeg det egentlig ikke. Denne gangen er jeg allerede skikkelig lei! Og jeg har fortsatt 11 uker igjen... Sukk. Gleder meg til babyen melder sin ankomst. Vi må få høre om modningsakupunktur fungerer!

Ha en fortsatt fin uke!

Anonym sa...

flotte silje og flotte magen!
Gleder meg til å hilse på tassen!!
Ikke mange dagene til permisjonslivet starter nå!!Lykke til med akup.og siste innspurt!!
klem fra bartebyen!

Anonym sa...

Du ser helt smashing ut, Silje! For en flott mage da!

Jeg tok modningsakupunktur sist, hadde ingen planer om å gå over termin. Jeg er jo litt nyskjerrig på det alternative, og tenkte det var greit å prøve. Jeg fødte på min egen utregnede termin, men 5 dager over UL-termin. Jeg var veldig plaget med bihulebetennelse forrige svangerskap, og satte noen nåler mot det. Funket som bare det faktisk! Ellers tok jeg akupunktur for å få i gang melkeproduksjonen, og det hjalp også.. Så litt nåler skader ikke å prøve:)

Klem Anja

whitebite sa...

helt enig med deg i å holde navnet hemmelig!!
ellers kan man risikere å få negative kommentarer på selve navnet siden mange da tror at det ikke er helt bestemt siden barnet ikke er født enda..
Jeg synes det må være helt opp til den enkelte hva de vil fortelle ifht babyen i magen!!
fin mage;o)

Heidi sa...

Hei du !

Har fulgt deg flere måneder nå,men er vel første gangen jeg kommenterer... Kom over siden din da jeg lette etter oppskrifter på hjemmelaget barnemat. Har laget Lyders fruktmos til min sønn som nå er 1,5 år. Lager den enda,og han elsker den ! Blander den i youghurt naturell og havregrøt og i tillegg har vi den som pålegg og spiser den som den er.
Modningsakupunktur begynte jeg med litt over 4 uker før termin og han ble født to dager etter termin. Fødselen gikk fort og var utrolig lett, jeg var også i fin form rett etterpå ! Om det skyldes akupunkturen eller at det var fødsel nr 3,er jo uvisst men det skader ivertfall ikke å prøve !
Lykke til med fødselen og tiden etterpå, det er ei fantastisk tid ! Her startet vi forrige uke i barnehage og på jobb etter en litt utvidet permisjon, litt vemodig men også godt.

Siljes Hobbyrom sa...

Nydelige kjøkkenbilder!

Og så spennende med graviditeten ;)) Flott magebilde, du ser jo utrolig godt ut ;)

Må ha en fin uke!
Klem

Elisabeth sa...

Kjempeflotte bilder, både fra kjøkkenet og av deg selv!

Lykke, lykke til med det forestående. Noe dritt å gå over termin og i tillegg ha en vanskelig fødsel. Jeg krysser fingrene for deg og håper behandlingen nytter.

Klem.

Hvit Villa sa...

Gøy med bilde! Finfin mage har du. Lykke til de neste ukene, og du: Du har min fulle forståelse ang. navn. Hold det hemmelig, det er mye mer spennende. Klem

Jannes lille sted sa...

Hei☺
Så fin du er Silje! Pene jenta, og nyydelig babymagen! Kjenner jeg er ørlittegranne misunnelig på den magen! Det var jo så koselig, og de 9 mnd gikk alt for fort! Selv om jeg var veldig lei på slutten! Man savner ofte det som er forbi, hverfall gjør jeg.
Og spennende med navn da!
Vi bestemte navnet til Noah ganske tidlig, men holdt også det hemmelig for alle frem til han ble født ☺ Syns det er litt ekstra koselig jeg da

Ha en fin kveld
Klemmer Janne Merethe

Janne sa...

SÅ flott du er Silje!!!!!!!!!!1 Og så utrolig godt å høre at du er mindre nå enn med Lyder... Oppløftende for meg som også var som en hvaaaaal med Tobias, så da er det håp da jeg en gang skal gå gravid med nr. 2 :-)

Anonym sa...

Heisann... Du ser jo så godt ut! Håper bare det går fort og greit denne gangen med fødselen. Det med blomstene tror eg han har etter sin far. Jeg har hatt noen flotte roser som har stått siden tredje juledag, og de står fortsatt(!)...men ingen komentar :-( Ønsker deg fortsatt lykke til, så snakkes vi snart! Go`klem til Lyder...og foreldrene.
klem fra farmor

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg fikk modningsakupunktur, og gikk en uke over tiden før jeg ble satt i gang. Jeg har ikke tro på at det gjør at du føder noe før, MEN det hjelper nok på tiden fødselen tar!

Jeg hadde NULL modning da jeg ble satt i gang, ikke antydning til at noe skulle skje. Ble strippet og fikk en stikkpille kl 12, kl 19.30 kom riene kastet på meg (4 min mellom med en gang) og 01.40 var Hedda født. :) Det var INGEN på føden som trodde jeg ville føde før på lørdagen, Hedda kom natt til fredag. ;)

Masse masse lykke til!! ♥

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...