fredag 7. januar 2011

Lesekroken


 Planen var at spisestuen skulle være i karnappen i stuen vår.
Dette er en veldig fin del av rommet, og vi fant ut at dersom vi trekker spisestuen helt ut der blir det unødvendig et stort "tomrom" mellom spisestue og sofakrok. Denne delen av stuen ville ikke ha vært verken lett å møblere eller blitt brukt til noe "fornuftig".  
Vi bestemte oss derfor at denne delen skulle bli lesekrok der mannen kan sitte og fordype seg i alle sine bøker om Lars Monsen og blader som Jakt og Fiske, Aktiv Trening, Tjenestehundens Hverdag og Canis. Da slipper han å sitte å se på, sitat mannen: "fordummende TV-programmer som Norske Talenter, Jakten på Kjærligheten, Farmen og andre idiot-serier".  Vinn-vinn sier nå jeg, som da slipper å høre på klagesang og 100 grunner til hvorfor vi heller burde se reprise av gårsdagens Top Gear. I en hektisk hverdag er det jo deilig når helgen kommer å kunne sette seg ned i sofaen og bare se på TV-skjermen, uavhengig om man ønsker å få noe intellektuelt ut av det eller ei.

-Når det er sagt så gleder jeg meg veldig til neste gang jeg får et nytt interiørblad i hus og kan sige ned i denne stolen med noe godt og varmt i koppen!


Som vanlig når jeg nevner noe jeg trenger for min mor, fikk jeg "ja men det har jeg!" til svar, da jeg sa at jeg var på jakt etter en fin, rimelig go'stol som passer som i lesekroken. Etter frosne rør med påfølgende vannlekkasje og rørleggerutgifter + en planlagt utskifting av vinduer i gangen i februar må alle møbelinvesteringer nå bli gjort i sparebluss-modus og være nøye gjennomtenkt. Siden huset vårt stort sett, med unntak av noen helt nødvendige IKEA-møbler, består av Siljes møbelprosjekt fra finn.no, loppis eller auksjoner, føler jeg at jeg aldri har investert over evne og er god på gjenbruk.
Jeg tror det i utgangspunktet var snakk om en kurvstol, men den stod så langt bak en haug med andre møbler (!) og var vanskelig å få tak i for øyeblikket, så hun hadde en annen litt lettere tilgjengelig. Mannen fikk mms av svigermor og var fornøyd med det han så, så han kjørte straks avgårde for å hente den. -Og jammen dukket det opp et saueskinn i den som jeg hadde helt glemt. Vi hadde det i go'stolen vår da vi bodde i Bergen, og som mye annet var saueskinnet på lagring hos mamma mens vi var på boligjakt ifjor.Det nyeste lampeinnkjøpet har fått plass i lesekroken. Som nevnt før jul ønsket jeg meg gavekort på Home & Cottage til jul, og jeg fikk opptil flere! Det ene gikk dermed til denne fine lampen som jeg har siklet på i et par måneder nå.
Den søte lykten som har fått plass i motsatt hjørne er noe bror ga oss til jul. Den er veldig koselig og lyser fint opp mørke vinterkvelder. -Til sommeren vil den sikkert gjøre seg fint på verandaen. Lotte fikk, mot normalt, lov til å legge seg i stolen, og jeg tviler på at hun flytter seg derfra før hun skal ut på kveldsturen...


Jeg ønsker dere alle en riktig god helg!

13 kommentarer:

Anonym sa...

haha...den tvsytinga fra mannen er kjent gitt...sku tru d var mannen i huset her!!godt de får gutte helg med top gear om noen mnd;)
Kjempe koselig lesekrok!!
God helg.
klem trønderbataljonen!!

Christine C sa...

For en utrolig innbydende lesekrok :-) Kommentarene fra mannen din angående hva som er severdig på tv-kassa hørtes veeeeeeeldig kjent ut. Min kunne fint overlevd på nyhetene, sporten, Top Gear og dokumentarer om tømmerhuggere og andre barskinger på Discovery, hehe. Ha en riktig fin helg!

Hilde sa...

Flott stol, og nydelig hund. Åssen rase er det?

Det ligger en liten utfordring til deg inne hos meg. Håper du slenger deg med. :-)

Hasigamas mamma sa...

sååå koselig lesekrok! skjønner godt både du og mannen vil sitte der! Kos dere og god helg!
klem
Lise

Vibeke / Mammas Hus sa...

Kjempeflott krok! :) Og jeg likte lampen i innlegget under. :D


Håper dere får en flott helg!

whitebite sa...

rett og slett nyyydelig!

Supersnuppa sa...

Skikkelig fin stol. Jeg er på seriøs leting selv, men finner liksom ikke noe som passer både øyet og pengeboka for tida. Oppussing koster penger, enig med deg der. Så deilig å bare få noe rett i fanget, og noe som passer så godt som den stolen da.

Når det gjelder tv, så er det nettopp derfor jeg leiter etter stol! Her i huset er det Supermannen som slapper av med "fordummende" tv, Supersnuppa selv ser faktisk ikke tv. Kun barne-tv med frøkna eller en god bitisk krim. Jeg er av typen som leser bøker... Mange bøker... Og da må jeg ha et egnet møbel! Rop ut om du ser noe!

Ha en flott helg! Kos dere i/med stolen!
klem

Malin A. sa...

Det så ut som en riktig så koselig lesekrok! Kunne godt ha fordypt meg i en bok i timesvis der ja.

Jeg må si jeg synes det er morsomt å se bildene av Lotte med forklarende tekst under. Hun minner meg så mye om min flotte toller i fakter og oppførsel!:)

Janne sa...

Åh for en herlig krok!!! Er ikke noe veldig lesehest når det gjelder bøker, men skal love deg at jeg hadde kost meg maks med x-antall blader der :-)))

Elisabeth sa...

Hei!

For en fin og koselig blogg du har! Nå har jeg akkurat ært gjennom mange av innleggene dine! Legger meg gjerne til som følger, håper det er greit!

Velkommen inn til meg, hilsen Elisabeth.

Anonym sa...

Nydelig stol!!

Hilsen Snuppa..

Hvit Villa sa...

Haha, må le for meg selv! Godt det er flere som er lei Top Gear :) De samme bladene er gjengangere her i huset også, deilig å ha hver sin krok når det er behov...hihi :) Selv skal jeg vel ikke si så mye når det gjelder blader...det MÅ jeg nemlig ha,- i store mengder God lørdag!

Jannicke sa...

Ved utskifting av vinduer kan jeg anbefale Palmgren.

Lykke til med oppussingen Silje!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...